Albert de Graaf

Softwareontwikkelaar

Sinds september 2018 ben ik werkzaam als softwareontwikkelaar bij Carthago. Direct na het afsluiten van de bachelor informatica en aansluitend de master filosofie, ben ik via een oud medestudent/collega terecht gekomen bij Carthago. 

Binnen Carthago ben ik werkzaam in de detachering. Het leuke aan detachering vind ik dat je bij veel verschillende bedrijven terecht komt en veel verschillende dingen doet. Je zit niet heel lang op dezelfde plek. Momenteel ben ik bij een klant aan het werk aan een nieuwe applicatie. Dit doe ik samen met twee medewerkers van de opdrachtgever. Ik ben betrokken bij het hele proces. Van het ontwerpen van de applicatie tot aan het implementeren ervan.

Hoogtepunt werkgebied: De releases van de applicaties waar ik aan heb gewerkt. De positieve feedback dat daarop kwam gaf mij veel energie.

Doordat dat ik in de detachering zit, doet Carthago er veel aan om binding te creëren met de collega’s binnen Carthago. Zo wordt er één keer in de maand een dag georganiseerd waar iedereen die in de detachering zit op kantoor werkt. Carthago zorgt dan voor een lekkere lunch en je spreekt alle collega’s weer. Daarnaast gaan we elk jaar met zijn allen (en evt. partners) een weekend weg en worden er leuke sociale activiteiten georganiseerd zoals LAN-party’s, bordspellen party’s, darttoernooien, company meetings en familiedagen. Zo leer je alle collega’s nog beter kennen en het is bovendien altijd erg gezellig!

Hoogtepunt sociaal gebied: Het 20-jarig jubileumweekend (in Duitsland). Specifiek staat mij het avondeten in een oude verlaten mijn nog goed bij. Ver onder de grond, waar we heen vervoerd werden in een mini-treintje, met superkleine wagons waarin je opgevouwen zat. De sfeer daar was echt fantastisch en enorm gezellig.

Bijscholen blijft erg belangrijk. Daarom vind ik het fijn dat Carthago zoveel mogelijkheden biedt om naar trainingen, cursussen en congressen te gaan. De interne kennisuitwisseling sessies zijn ook waardevol. Er zit veel kennis bij collega’s van allerhande technologieën en programmeertalen. Deze informatie wordt gedeeld en zijn voor mij leerzaam.

Mijn tip voor nieuwe collega’s: doe zeker mee met socials. Leer iedereen kennen en voel je vrij om ergens aan te sluiten. Schroom niet om vragen te stellen of te vertellen wat je graag wilt doen of weten. Die betrokken houding wordt bijzonder gewaardeerd!

Lijfspreuk: "Sadere aude, incipe oftewel durf te weten, begin"

Hobby's

Gamen, muziek maken, scouting, houtbewerking, elektronica.

Interesses

Informatica, filosofie, moderne programmeertaal

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord