Emil Cristen

Software Architect

Wat vind je zo leuk/interessant/uitdagend aan je baan als software architect?

Wat ik in de basis leuk vind aan de rol van software architect is het puzzelen om tot een juiste oplossing te komen voor een specifiek vraagstuk. Geen enkel probleem is hetzelfde, en vraagt dus soms om een net ietwat andere aanpak of inslag om tot de juiste oplossing te komen. Maar daarnaast blijf ik techniek nog steeds interessant en uitdagend vinden; hoe kan het ook anders, want techniek staat nooit stil! Blijven leren, blijven uitproberen… dat houdt je scherp. Bijkomstig vind ik het erg belangrijk om in deze rol samen met het team te werken aan de uitvoering van de geschetste oplossing. Dat kan aan de ene kant betekenen dat je lekker aan het mee-ontwikkelen bent van de software, en anderzijds collega’s en teamleden inhoudelijk steunt en stuurt om het beste uit zichzelf te houden. Ik ben nog steeds van mening dat “Teamwork makes a team work!”

Hoe ben je bij Carthago terecht gekomen en waarom heb je voor Carthago gekozen?

Ooit begon ik 20 jaar geleden mijn loopbaan bij Carthago. Eigenlijk heb ik hier de basis geleerd! Daarna ben ik verder gegaan bij verschillende andere werkgevers, en heb daarbij veel nieuwe (en soms ook hele foute) dingen geleerd op het gebied van software development. Alles wat ik daarbij nu in mijn rugzak heb gestopt probeer ik nu weer terug in te brengen bij mijn “voortzetting” bij Carthago. Na mijn eerste gesprek met Herman en Bjorn werd mij ook duidelijk dat het familiaire van 20 jaar terug nog steeds het huidige DNA van Carthago is. En het vervolggesprek? Het was net of ik met oude bekenden om de tafel ging. Het gemak en de gemoedelijkheid, maar ook zeker het idee en gevoel dat ik bij Carthago geïnspireerd kan worden door mijn collega’s, maar andersom zeker zou kunnen gaan inspireren.  Mijn keuze voor Carthago was dus niet zo lastig; het voelt als thuiskomen in de familie.

Ben je starter, junior, medior of senior?

Op basis van loopbaan, en leeftijd zeg ik dat ik senior ben. Maar weet je, tegenwoordig kun je niet alles meer in je eentje weten en doen; daarvoor is onze wereld te snel aan het veranderen. De een weet misschien meer van frontend technologie, de ander is meer gespecialiseerd in Cloud development. Uiteindelijk moet je het samen doen. Ook ik leer elke dag iets nieuws. Dus eigenlijk ben ik dan net zo goed junior. Het is maar met hoe en waar je naar kijkt. 

Waar ga je mee beginnen binnen Carthago?

Ik zal primair interne projecten doen is de verwachting. Mijn eerste project betreft een vernieuwing-/verbeteringsopdracht waarbij een bestaande on-premise oplossing meer cloud georiënteerd zal moeten gaan worden ontwikkeld. Hoe dat vorm moet gaan krijgen is na deze eerste werkdag natuurlijk nog niet duidelijk, maar dat we er samen iets moois van kunnen en zullen gaan maken… Daar is geen enkele twijfel over.

 

 

Emil is zijn loopbaan 20 jaar geleden begonnen bij Carthago ICT.  Na bij diverse andere werkgevers gewerkt te hebben is hij weer terug! Wij zijn enorm blij om te horen dat dit voor hem echt als thuiskomen voelt. Voor Emil is de familiare sfeer die er 20 jaar geleden was nog steeds voelbaar in het DNA van Carthago, mede hierom was de keuze om terug te komen snel gemaakt!

Wij wensen Emil veel succes maar vooral ook plezier in zijn nieuwe uitdaging bij Carthago. Welkom (terug)! 👋

“Teamwork makes a team work!”

Hobby's

Om te beginnen hou ik van sporten (& dan ook vooral veel sporten)

  • 🏃‍♂️ De sport waar dan echt wel de meeste tijd in gaat zitten is hardlopen. 3 tot 4 keer in de week gaan de schoenen aan en loop ik samen met mijn vriendin door de fijne natuur in ons mooie Twente.
  • 🚴‍♂️ Naast hardlopen kruip ik ook regelmatig op de fiets om lekker over het asfalt en de gravelpaden hier in Twente te zoefen.
  • 🏋️‍♂️ En als je denkt dat je er dan al bent voor wat betreft sporten… Nou mooi niet dus! Zo nu en dan is het ook noodzakelijk om een beetje krachttraining te doen. Vaak doe ik dat vanuit huis, maar in de sportschool wil ik me ook nog wel eens ophouden.
  • 🥋 Tot slot heb ik al van kinds af aan een grote passie voor vechtsporten. Waar ik vroeger vooral met Tae Kwon Do en Jiu Jitsu bezig was, zo ben ik tegenwoordig minimaal 1 keer in de week in de sportzaal met Tang Soo Do bezig; een Koreaanse vorm van karate.

Interesses

Ik lees graag waarbij ik de ene keer een spannend boek uit de kast pak en de andere keer weer eens op zoek ga naar een stukje ontwikkeling van mezelf en de mensen om me heen. En voor de rest, want ja je moet ook een beetje ontspannen he,  kijk regelmatig de nodige films en series op Netflix, HBO enz.

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord