Famke van Meurs

User Experience Designer

Sinds wanneer ben je werkzaam bij Carthago en wat doe je? Hoe ben je bij Carthago gekomen? Wat vind je het leukste aan je werk en waar ben je (nu) veel mee bezig?

Sinds September 2021 werk ik bij Carthago als UX designer. Hiervoor heb ik de master Industrieel ontwerpen gedaan aan de Universiteit van Twente waarin ik mij specialiseerde in Human-Technology Relations. Hier sprak de gebruikerskant van ontwerpen mij het meeste in aan. Na mijn master ben ik gaan zoeken naar een baan in de richting van UX design en zodoende bij Carthago terecht gekomen.

Ik ben begonnen op een groot project waarbij ik meteen veel kon leren van Nadia, senior UX designer bij Carthago. Inmiddels heb ik het UX werk voor dat project overgenomen en heb ik nog een aantal kleinere projecten ernaast lopen. De afwisseling van projecten maakt het werk uitdagend en afwisselend, wat mij erg bevalt.

De afwisseling van projecten maakt het werk uitdagend en afwisselend, wat mij erg bevalt.  Ik hou van creatief bezig zijn en dat kan ik goed kwijt in mijn werk. Het is een mooie uitdaging om met de verschillende opdrachtgevers mee te denken over oplossingen. Zo praat ik met stakeholders en gebruikers en probeer zo de business doelen en gebruikersdoelen te achterhalen en dan daar de juiste middenweg in te vinden. De gebruikerstesten die aan het eind plaatsvinden om te valideren of de ontwerpen voldoen aan verwachtingen zijn altijd leuk. Het enthousiasme van de gebruikers is dan mooi om te zien!

Hoogtepunt werkgebied: Naast de projecten waarvoor ik UX doe, ben ik samen met Nadia ook bezig met het neerzetten van de diverse UX diensten die wij vanuit Carthago kunnen aanbieden aan onze klanten. Dit hebben wij bijvoorbeeld gedaan door een UX toolkit te ontwikkelen waarin we alle deliverables die binnen ons arsenaal vallen uitleggen en daarbij ook de toegevoegde waarde voor de klant specificeren. Daarnaast zijn we verschillende sales materialen aan het maken waardoor het voor klanten nog duidelijker wordt wat wij allemaal kunnen. Onze passie voor UX proberen we zo over te dragen aan iedereen die wil luisteren, zeker een hoogtepuntje. 

Hoogtepunt sociaal gebied: Ik begon precies op het goede moment bij Carthago. Ik was namelijk nog maar twee weken in dienst bij Carthago wanneer ik al mee mocht op het weekend weg. Een jaarlijks weekend met alle collega’s en partners die, zo was mij verteld, altijd veel goeds beloofde. Dat was ook dit jaar weer zo, met een sportieve middag, een BBQ en na borrelen bij het kampvuur. Een goed moment om iedereen te leren kennen.

Wat vind je het leukste aan (werken bij) Carthago? Je krijgt veel ruimte een vrijheid om jezelf de ontwikkelen op professioneel gebied. Zo heb ik een al een UX medior training mogen volgen. Verder is de werksfeer hier erg goed. De collega’s zijn leuk en altijd wel in voor een praatje. Ook vind ik het leuk dat we detachering projecten doen, zodat je bij andere bedrijven kan binnenkijken en meer ervaring kan opdoen.

Mijn tip voor nieuwe collega’s is: Geef aan wat je leuk vindt en waar je in wilt groeien, zodat wij je daarin kunnen helpen.

teamwork makes the dream work

Hobby's

Tekenen, schilderen, reizen, spelletjes, F1

Interesses

User Experience (UX), Design, Concerten
Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord