Gerrieke Datema

Afstudeerstagiaire Marketing

Momenteel zit ik in het vierde jaar van de opleiding Commerciële Economie aan het Saxion in Enschede. Omdat mijn minor in Zweden niet door kon gaan, kreeg ik de mogelijkheid om mijn minor en het afstuderen om te draaien. Ik ga nu in september 2021 naar Zweden en ben sinds november 2020 aan het afstuderen binnen Carthago.

De afgelopen maanden heb ik twee dagen in de week meegelopen in de organisatie en drie dagen per week gewerkt aan mijn onderzoek. Binnen de organisatie heb ik meegeholpen aan het maken van content voor op LinkedIn en voor op de website. Daarnaast heb ik meegewerkt aan het restylen van de website. Voor mijn onderzoek heb ik een arbeidsmarktcommunicatieplan opgesteld. De afwisseling tussen de twee aparte werkzaamheden heb ik als heel positief ervaren. Ik heb genoeg ruimte gekregen om mijn scriptie goed af te sluiten en heb ook veel werkervaring opgedaan. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende maanden verder aan de slag te gaan binnen Carthago.

Hoogtepunt werkgebied: Mijn hoogtepunt op werkgebied was toch wel het restylen van de website. We hebben na vele uren hard werken een mooie website neer kunnen zetten.

Wat ik zo leuk vind aan Carthago is de informele sfeer die er hangt en het vertrouwen dat je krijgt van het bedrijf. Carthago is een fijne plek om door te ontwikkelen. Je groeit niet alleen qua kennis maar ook als persoon door de verantwoordelijkheden die je krijgt.

Hoogtepunt sociaal gebied: De online borrels en company meetings zijn altijd gezellig. De activiteiten die worden georganiseerd zijn leuk en je leert iedereen wat beter kennen. Ik heb nog geen geen fysieke evenementen binnen Carthago meegemaakt, maar door alle verhalen ben ik daar wel erg benieuwd naar!

Mijn tip voor nieuwe collega’s is: durf vragen te stellen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Iedereen binnen Carthago staat er voor open om je te helpen.

Lijfspreuk: "Vooruit is niet altijd rechtdoor"

Hobby's

Piano spelen, kleding verzamelen, afspreken met vrienden

Interesses

De psychologie achter marketing, de Zweedse taal

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord