Jasper Sijgers

Junior Software Engineer

Ik heb HBO-ICT (richting: Software Engineering) gestudeerd aan Saxion in Enschede. Toen ik begin juli vorig jaar afstudeerde, ben ik op zoek gegaan naar een leuke baan die aansloot bij mijn studie en mijn interesses. Ik had eerder al een berichtje op LinkedIn gekregen van onze recruiter Shila, dus daar besloot ik toen op te reageren.

De dag erna had ik telefonisch contact en diezelfde week had ik mijn eerste (digitale) sollicitatiegesprek bij Carthago. Na mijn eerste gesprek met Simon en Björn was ik eigenlijk al verkocht: het was een informeel en vooral heel gezellig gesprek, als afsluiting waarvan ik meteen een geïmproviseerde digitale tour kreeg van het kantoor. De week erop had ik een tweede gesprek met Vincent en Hinke, ditmaal op het kantoor. We hebben het tijdens dit gesprek eigenlijk vooral over leuke dingen gehad: de houtsnijwerken van Vincent, de zelfgebouwde bar op kantoor en andere klusprojecten die hij en ik aan het doen waren of hadden gedaan. Nog voor het einde van de maand had ik mijn contract getekend, en op 1 september kon ik – na nog even met de motor op vakantie te zijn geweest om bij te komen van het afstuderen – beginnen aan mijn nieuwe baan. Zo snel kan het gaan!

Toen ik begon kon ik direct op een project aan de slag waarbij ik veel kon leren van .NET en microservices in de Cloud. Dat was super omdat ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken al aan had gegeven  dat ik hier interesse in had. Een paar maanden later heb ik aan een ander project gewerkt waarbij ik door het maken van een React applicatie aan mijn front-end kennis kon werken. Op dit moment werk ik vier dagen in de week bij onze zusterorganisatie eMagiz, en de vrijdag is de trainingsdag, onderdeel van het gloednieuwe traineeship dat Carthago aanbiedt. Dat geeft mij nog meer kansen om veel kennis op te doen van allerlei verschillende technieken.

Ik heb tot nu toe nog niet lang op een enkel project gezeten, maar ben vooral van project naar project gegaan om bepaalde kennis op te doen. Echt een hoogtepunt noemen is natuurlijk lastig als je nog maar vijf maanden ergens werkt, maar ik denk dat het hoogtepunt misschien wel is dat ik in zo’n korte tijd met zoveel verschillende projecten heb kunnen meedoen, en daardoor zoveel heb kunnen leren van mijn collega’s.

Toen ik afgestudeerd was wist ik niet precies bij wat voor bedrijf ik zou willen werken. Een detacheringsbedrijf leek mij wel wat, omdat je dan bij verschillende bedrijven en aan verschillende projecten kunt werken, waardoor je veel kennis op kunt doen in relatief korte tijd. Maar ik wist niet goed of ik bij een klein of een groot bedrijf wilde werken: beide hebben hun voor- en nadelen. Ik wist wel direct dat ik zocht naar een gezellig en informeel bedrijf, waar de sfeer er goed in zit en grapjes gewaardeerd worden. Direct bij mijn eerste sollicitatiegesprek wist ik dat dat bij Carthago wel goed zat, want zelfs tijdens een digitaal gesprek zat de sfeer er goed in!

Veel collega’s die ik spreek noemen het jaarlijkse weekendje weg of georganiseerde borrels of gamedagen als hoogtepunten op sociaal gebied. Ik kijk daarom ook erg uit naar het weekendje weg met alle collega’s!

Wat ik tot nu nog wel het meest gewaardeerd heb is elke dag de gezellige sfeer bij Carthago. Zo wordt er altijd samen geluncht en daarna gewandeld, en tenminste één keer per week wordt er aan het eind van de dag even samen geborreld. De sfeer is bij Carthago eigenlijk altijd goed, en er zijn altijd wel collega’s in voor een drankje na een dag hard werken. Dat is voor mij echt het hoogtepunt!

Iedereen krijgt de mogelijkheid bij Carthago om zichzelf te zijn, en je krijgt alle ruimte om die dingen te leren waar je nog geen ster in bent. Geef vooral aan waar jij graag meer van wil weten, en vraag je collega’s om hulp wanneer je iets niet snapt of even vastloopt. Daar zijn we immers voor!

 

Lijfspreuk: ''De aanhouder wint''

Hobby's

Motorrijden, Skiën

Interesses

Elektronica, Klussen en Sleutelen

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord