Joël Boerboom

Senior Java software engineer

Sinds wanneer werkzaam bij Carthago en wat doe je? Hoe ben je bij Carthago gekomen? Wat vind je het leukste aan je werk en waar ben je (nu) veel mee bezig?
Sinds 2005 ben ik werkzaam in de detacherings branche van software engineers. Ik heb bij diverse klanten door heel Nederland projecten uitgevoerd. Uiteindelijk ben ik in 2018 bij Carthago ICT in dienst gekomen, omdat ik op zoek was naar een werkgever met korte lijnen, directe communicatie met collega’s en management, een open cultuur waarin het mogelijk is om mijzelf te zijn, en de kansen voor persoonlijke en technische groei. Carthago biedt mij, sinds mijn eerste werkdag, de kans om te groeien in een wens die ik al enkele jaren heb: collega’s helpen in hun ontwikkeling in zowel technische als persoonlijke skills. Ik ben hiermee begonnen als coach voor een één medior Java Software Ontwikkelaar, en inmiddels ben ik dit voor bijna alle junior en medior collega’s gaan doen die bij de vestiging Midden (Veenendaal) in dienst zijn. Ik vind het enorm uitdagend om mijzelf hierin te ontwikkelen en daarmee het beste in de collega’s naar boven te halen. Sinds augustus 2020 ben ik voor al deze mensen ook HR werkzaamheden gaan doen. Ik kan hier veel voldoening uit halen omdat ik de menselijke kant van het omgaan met collega’s ook heel erg boeiend vindt.

Maar bovenal ben ik vooral Senior Java Software Engineer. Vanaf mijn tweede werkdag bij Carthago zit ik bij de Belastingdienst in Apeldoorn gedetacheerd op een project waarin wij een nieuwe applicatie ontwikkelen om de medewerkers van de belastingdienst makkelijker en sneller met alle benodigde randsystemen te laten werken, door deze in één applicatie op een overzichtelijke manier te presenteren. In dit project ben ik in de eerste 2,5 jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de backend software. Sinds een half jaar zijn we bezig om de bestaande software om te bouwen naar microservices en maken we het mogelijk om deze te deployen in een cluster omgeving.

Sinds enkele maanden ben ik ook begonnen met het geven van Java Software Development workshops aan collega’s binnen Carthago. Alle opgedane kennis van de afgelopen jaren, over hoe componenten succesvol met elkaar kunnen samenwerken, kan ik daarin uitdragen naar leergierige collega’s. Samen met deze collega’s werken we in de workshops aan een nieuw te ontwikkelen product om zo niet alleen theoretisch over technieken na te denken, maar ook in de praktijk hiermee te oefenen.

Hoogtepunt werkgebied:
Mijn project bij de Belastingdienst is het hoogtepunt van mijn werk. Ik heb daar van scratch af aan een applicatie mogen bouwen, opleveren, testen, deployen, onderhouden en doorontwikkelen. Nu wordt de applicatie omgezet naar een microservice architectuur. Ik heb veel technische kennis opgedaan in dit project. Al deze kennis vormt een mooie basis van hoe een microservice architectuur op een cluster plaform kan draaien. Deze kennis is recent en kan overgedragen worden naar collega’s die hier op hun beurt ook weer veel van kunnen leren. Een top manier de klant te helpen met een probleem en daarnaast collega’s en jezelf te ontwikkelen.

Wat vind je het leukste aan (werken bij) Carthago?
Het leukste aan werken bij Carthago vind ik dat het altijd mogelijk is te gaan doen waar jij voldoening uit haalt. Je hoeft maar een goed voorstel te doen en je krijgt veel ruimte om dit dan ook te realiseren. Uiteraard moet het wel passen binnen de ideeën van Carthago, maar samen hierover sparren en een plan maken is altijd mogelijk.

Mijn tip voor nieuwe collega’s is:
Wees eerlijk naar jezelf en doe vooral de dingen waar jij energie van krijgt.

Komt wel goed. En zo niet, dan zorgen we ervoor dat het goed komt.

Hobby's

– F1
– Films en series kijken
– Home Automation (Arduino, NodeMCU, OpenHab, Home Assistant)
– Geocaching
– Spinning (of zoals mijn oudste zoon zegt: Fietsen zonder vooruit te komen…)

Interesses

– Java Software Development
– Hoe laat je alles samenwerken
– CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery)
– Cluster platformen

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord