John Leerentveld

Informatie en business analist

In september 2000 heb ik mijn handtekening onder het arbeidscontract bij Carthago gezet, maar ik ben pas in maart 2001 daadwerkelijk in dienst gekomen. Hiermee behoor ik met twee andere collega’s tot de ‘oudste garde’. Carthago was in 2000 net opgericht en het kantoor op de Demmersweg bestond uit niet veel meer dan de directiekamer en enkele kantoortjes voor ‘bankzitters’. De software fabriek was er nog niet. Een deel van de collega’s van het eerste uur kwam uit Zuid-Afrika.  Daarom waren in deze eerste jaren sociale bijeenkomsten soms best lastig te volgen door de vele Zuid-Afrikaanse dialecten die er gesproken werden :).

Ik ben consultant, maar noem mezelf informatie/business analist. Mijn werk bevindt zich op het snijvlak van business en techniek. Ik heb hiervoor in de loop der jaren diverse opleidingen gevolgd: Bibliotheekacademie, specialisatie automatisering, Master (RU) Bedrijfskunde en een Post-master Marketing (Customer Experience Management). Mijn programmeerkennis is beperkt tot C/C++ (al 20 jaar niet meer gebruikt), R en Mendix (vorig jaar geleerd bij de CAPE groep).

Binnen Carthago is mijn rol erg specifiek. Ik ben dan ook meestal bij grotere organisaties gedetacheerd geweest voor langere transformatieprojecten. Ik heb bij verschillende bedrijven telkens tussen de 3 en 5 jaar gewerkt. Ik ben dan ook voor vele collega’s en klanten jarenlang het verborgen geheim van Carthago geweest, zeker omdat ik ook nog een paar jaar in Brussel heb gewerkt. Op dit moment werk ik binnen Carthago aan diverse projecten. Daarnaast ben ik samen met een andere collega verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging (ISO27001 certificaat).

Het feit dat ik al meer dan 20 jaar bij Carthago in dienst ben, betekent dat ik me hier blijkbaar wel op mijn gemak voel. Grote voordelen voor mij zijn de informele cultuur en de prettige collega’s. Inhoudelijke uitdagingen vind ik dan vooral bij de politiek van grotere, complexe projecten bij de klanten. Een tip voor nieuwe collega’s: Benut de mix die Carthago kan bieden tussen ‘inhouse projecten’ en detachering door af en toe te wisselen om in verschillende situaties en technieken je weg te vinden. En doe vooral mee met onze sociale events!

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Hobby's

Gravelbiking, schaken, bijen houden

Interesses

Klassieke muziek, data science

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord