Martijn Roosenboom

Security & Applicatiebeheer
Martijn Roosenboom Carthago ICT

Na het afronden van de MBO opleiding Netwerkbeheerder (niveau 4), wilde ik verder studeren. Hierdoor ben ik de opleiding HBO-ICT gaan volgen op de Fontys Hogeschool in Tilburg. Gekozen voor de studie Technische Informatica, met afstudeerrichting Cybersecurity. Voor mijn afstuderen ben ik opzoek gegaan naar een afstudeeropdracht in de richting van SIEM systemen. Door een zoekopdracht in Google kwam ik op de website van Carthago een afstudeervacature tegen. Carthago was op zoek naar een afstudeerder die een SIEM systeem wilde inrichten voor zijn afstudeeropdracht. Dit was voor mij precies de opdracht die ik zocht en ben uiteindelijk bij Carthago afgestudeerd. Aan het einde van de afstudeeropdracht kreeg ik ik een baan aangeboden bij Carthago. Dat vond ik super én een uitstekend idee, zo ben ik bij Carthago in dienst gekomen!

Mijn functie bij Carthago is een combinatie van Security specialist & Applicatie beheerder. Zo heb ik bijvoorbeeld nieuwe virusscanners en monitoring software ingericht. Veel van mijn werkzaamheden hebben te maken met IT security en informatiebeveiliging, deze taken liggen in lijn met mijn opleiding. Zo voer ik regelmatig verschillende security scans uit voor onze opdrchtgevers en maak ik de ‘security artikelen’ voor onze nieuwsbrief Cartup.

Hoogtepunt werkgebied: Inrichten monitoring systeem met de Elastic stack, verschillende security scans voor verschillende bedrijven, inrichten virus monitoring software op laptops van medewerkers. Content maken voor de Cartup nieuwsbrief.

Wat ik zo leuk vind aan Carthago is de informele sfeer die er hangt, de activiteiten en de vele gezellige collega’s.

Hoogtepunt sociaal gebied: Het hoogtepunt op sociaal gebied is voor mij het jubileum weekend. Hier gingen we voor het 20-jarig jubileum van Carthago drie dagen naar een hotel in Meschede in Duitsland. Tijdens dit weekend hebben we verschillende activiteiten gedaan. We hebben onder andere een mijnmuseum bezocht, waar we in een grot erg lekker hebben gegeten. Daarnaast zijn we naar een oude skipiste gegaan waar we verschillende activiteiten konden doen. Naast het weekendje weg zijn de company meetings en verschillende borrels ook altijd erg gezellig!

Mijn tip voor nieuwe collega’s is: Stel vooral veel vragen aan collega’s en doe mee met de activiteiten wanner het kan.

 

 

Lijfspreuk: "Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan"

Hobby's

hardlopen / wandelen, activiteiten met vrienden, gamen / series kijken

Interesses

Informatie beveiliging

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord