Nadia Klomp

User Experience (UX) designer

Sinds september 2019 werk ik bij Carthago. Ik heb Industrieel Ontwerpen gestudeerd aan de Universiteit Twente, met een Master in de richting van Management of Product Development. Ik hoorde over Carthago via een vriend die er al werkte. Hij dacht dat mijn afstudeeronderzoek over het implementeren van gebruiksvriendelijkheid in softwareontwikkeling ook interessant zou kunnen zijn voor Carthago. Zo werd ik de eerste UX designer bij Carthago.

Samen met klanten onderzoek ik wat het probleem is wat ze willen oplossen en of dat wel het probleem is dat opgelost moet worden. Ik praat met gebruikers en stakeholders en organiseer brainstorm-, kansen- en oplossingssessies. Uit die sessies komen problemen en mogelijke oplossingsrichtingen naar voren. Dit gebruik ik dan als basis voor de ontwerpfase gebruik. Ik haal altijd veel energie uit zulke sessies. Het is leuk om samen met de klant en gebruikers van de software na te denken over hoe we nog meer uit de applicatie zouden kunnen halen. De ontwerpen valideer ik vervolgens weer bij gebruikers en stakeholders, waarna ik vaak ook gedetailleerdere ontwerpen en prototypes maak en ga testen met gebruikers. Verder werk ik nauw samen met het ontwikkelteam. Wat ik bedenk, moet ten slotte ook technisch haalbaar zijn. Soms kan een kleine aanpassing van het ontwerp veel ontwikkeltijd schelen.

Hoogtepunt werkgebied: Gebruikerstesten waarbij we de ontwerpen of een interactief prototype testen met proefpersonen vind ik altijd een hoogtepunt in het ontwikkelproces. Als het goed werkt, zie je mensen helemaal opleven en enthousiast worden over de bedachte oplossingen. Het is leuk om op deze manier het leven van mensen een stukje makkelijker en leuker te maken.

Wat ik het leukste vind aan Carthago zijn de leuke collega’s. Iedereen is altijd in voor een praatje of een drankje en er worden veel activiteiten georganiseerd. Ook bij de directeur kun je altijd binnenlopen met een kopje koffie of thee. Verder is het erg leuk dat we opdrachten doen voor veel verschillende klanten. Dit geeft een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven, het zorgt voor leuke en interessante variatie in het werk en het geeft nieuwe ervaringen en inzichten.

Hoogtepunt sociaal gebied: We hebben naast LAN party ook een offline boardgames dag. Ik als bordspellen enthousiasteling ben hier zeer blij mee. Het leuke is dat zo steeds meer collega’s ontdekken dat bordspellen tegenwoordig zo veel meer inhouden dan monopoly, scrabble, Risk en mens-erger-je-niet. Daarnaast is een hoogtepunt voor mij het eindejaarsdiner. Niet alleen vanwege het eten (ik hou zeker van uitgebreid koken en uit eten gaan), maar vooral ook omdat alle partners aansluiten. Het is leuk om te zien wie bij wie hoort en zo meer te weten te komen over je collega’s. Grappig is dat de vrouwen-van vaak denken dat ik ook een vrouw-van ben, maar ik werk toch echt tussen al die mannen bij Carthago.

Mijn tip voor nieuwe collega’s: als je graag de ruimte krijgt voor je ambities en ideeën, zit je bij Carthago zeker aan het goede adres! Enthousiasme en initiatief worden hier altijd gewaardeerd.

Lijfspreuk: "Als ik aan mijn klanten had gevraagd wat ze wilden, dan hadden ze gezegd: een sneller paard." – Henry Ford

Hobby's

Reizen, koken en bakken, volleyballen, bordspellen spelen, (leg)puzzels en escaperooms.

Interesses

User experience (UX)

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord