Rico Kieboom

Junior Software Engineer

Sinds wanneer ben je werkzaam bij Carthago en wat doe je? Hoe ben je bij Carthago gekomen? Wat vind je het leukste aan je werk en waar ben je (nu) veel mee bezig?

In de zomer vorig jaar was ik opzoek naar een baan in de IT wereld om naast mijn studie te beginnen. Ik kom zelf vanuit de studierichting International Business, maar had altijd al de visie dat te combineren met mijn passie voor technologie en programmeren. Met al aardig wat professionele ervaring in Python en React kwam ik in contact met Carthago om deze twee richtingen te kunnen combineren. Sinds halverwege September 2021 ben ik dan ook aan het werk als software engineer voor verschillende projecten binnen Carthago.

Het leukste aan het werk vind ik vooral de collega’s en de afwisseling in werkzaamheden. De collega’s hier hebben allemaal een leuke nuchtere blik op het leven en de werkzaamheden, en zijn fijn om mee te sparren over problemen maar ook zeker gezellig om een normaal gesprek mee te houden.

De werkzaamheden zijn zo opgebouwd dat je kan aanschuiven bij een project met een technologie of stack waar je zelf nog meer over wilt leren, wat een erg prettige manier van werken is. Door deze mentaliteit krijgt de medewerker altijd de stimulans om door te leren, maar wordt ook steeds een grotere aanwinst voor het bedrijf vanwege de nieuwe skills die worden aangeleerd door de werknemer. Win-win in mijn ogen!

Op dit moment ben ik vier dagen per week werkzaam bij ons zusterbedrijf eMagiz, en de laatste dag in de week is gereserveerd voor de traineeship die wordt aangeboden door Carthago en eMagiz. De traineeship geeft de kans om met veel technologieën in aanraking te komen, wat een goede start geeft om jezelf te kunnen ontwikkelen op meerdere gebieden.

Hoogtepunt werkgebied:

Op werkgebied was voor mij het hoogtepunt voor mij is dat ik op een professioneel niveau met veel verschillende technologieën in aanraking kan komen. Niet zozeer een momentopname dus, maar een gehele belevenis. Het is fijn dat er veel aan de medewerker gedacht wordt en je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Hoogtepunt sociaal gebied:

Interessante taken zijn bij veel softwarebedrijven wel te vinden. Wat ik vooral enorm fijn vind bij Carthago is de gezelligheid en de dingen die het bedrijf voor je kan regelen. Er wordt totaal niet moeilijk gedaan over spullen die je nodig hebt, er worden leuke activiteiten georganiseerd waarbij jij zelf ook een zegje hebt en er zijn genoeg borrels waarbij iedereen samenkomt! Vorig jaar was ik bij het begin van mijn carrière bij Carthago direct aanwezig bij het weekendje weg. Hier kon ik direct iedereen leren kennen en de gezellige sfeer proeven die dit bedrijf zeker heeft. Dit jaar zit ik zelfs in de organisatie voor het weekendje weg in juni!

Mijn tip voor nieuwe collega’s is: Als je weet wat je wilt, geef dat vooral aan. Als je niet weet wat je wilt, maak dan gebruik van de vele experts die we hebben op verschillende gebieden, dan kom je snel genoeg iets tegen wat je leuk lijkt! Zorg ook zeker dat je bij de activiteiten bent die worden georganiseerd, die zijn de moeite waard!

 

Anything in life worth doing is worth overdoing

Hobby's

Waterpolo, mountainbiken, duiken, spellen

Interesses

Computers, programmeren, spellen, watersporten

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord