Roel van Os

Software Architect

Na mijn studie informatica aan de UT ben ik een aantal jaar partner in een vof (vennootschap onder firma) geweest. Hier heb ik veel geleerd over het ontwikkelen en onderhouden van websites en software, maar ook van het beheren van computers en netwerken. Na een kort intermezzo bij Eluxis begon ik in september 2015 bij Carthago als Software Architect.

Bij Carthago zit ik vooral in de detachering. Na een tweetal weken op kantoor ben ik de afgelopen jaren bij een aantal verschillende klanten gedetacheerd geweest: Justitiële Informatiedienst (Almelo), de Nationale Politie (Zwolle) en op dit moment Wolters Kluwer (Deventer). Allemaal interessante en leerzame projecten!

Ik vind het prettig om een vaste werkgever te combineren met verschillende werkomgevingen om nieuwe ervaringen en contacten op te doen. Vanwege Corona-beperkingen bij Wolters Kluwer werk ik de afgelopen maanden een aantal dagen per week bij Carthago op kantoor.

De verhuizing van Carthago naar de John Maynard Keynesstraat is voor mij het hoogtepunt van de afgelopen jaren. Het werken daar is zoveel prettiger door de grote plenaire ruimte. Past prima bij het informele karakter van Carthago. Aan Carthago als bedrijf vind ik vooral die informaliteit en gezelligheid fijn. We zijn klein genoeg om iedereen te kunnen leren kennen, maar groot genoeg om stabiliteit en blijvende uitdaging te bieden.

Mijn sociale hoogtepunt is het jubileumweekend in Meschede in 2019. Prachtige locatie! Wat ik nooit zal vergeten is dineren in een mijn: met een treintje (nogal claustrofobisch) een flink stuk de berg in, om vervolgens verrast te worden met een schaftbak met zuurkool, aardappels, vlees. Heel bijzonder!

Nieuwe collega’s zou ik adviseren om zoveel mogelijk contact te zoeken met je Carthago-collega’s: stel vragen, maar doe ook mee aan de lunchwandeling en borrels.

 

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Hobby's

Volleybal, gitaarspelen, lezen

Interesses

Domain-driven design, UX/UI development

Ook deel uitmaken van het Carthago team?

Andere medewerkers aan het woord