Carthago ICT

De IT partner voor hogescholen & universiteiten

Speciaal voor hogescholen en universiteiten ontwikkelen en beheren wij maatwerk applicaties, verbeteren we huidige infrastructuur & zorgen we voor een veilig IT landschap. 

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Meedenken

Door actief mee te denken komen we samen tot de beste oplossingen.

Altijd dichtbij in de regio, een USP van Carthago ICT

Dichtbij

Kies je voor Carthago, dan kies je voor een partner die altijd dichtbij in de regio is.

Kennisborging

Dit vinden wij erg belangrijk. Zo kan je bedrijf te allen tijden door blijven gaan.

Partner

Om je bedrijf echt verder te helpen stellen wij ons op als partner voor de lange termijn.

In alle sectoren

Wij zijn in vrijwel elke sector actief. Met deze kennis blijf je voorop in jouw sector!

Leverancier van totaalpakket, een USP van Carthago ICT

Totaalpakket

Wij leveren niet alleen de software maar kijken ook mee naar de veiligheid, UX & architectuur.

Bij Carthago weten wij als geen ander voor welke uitdagingen de onderwijs sector staat. Een tekort aan leraren en de snel veranderende wensen van de student, zoals bijvoorbeeld een hybride vorm van leren zorgen voor enorme druk. Dit gecombineerd met de steeds groter wordende dreiging rondom cyber aanvallen maakt het niet bepaalt gemakkelijk voor een onderwijsinstelling. 

Het faciliteren van al deze uitdagingen en hierin compliant blijven voor bijvoorbeeld de AVG wet maar ook een stabiele online omgeving realiseren voor de student kan soms als onbegonnen werk lijken. Onze aanpak is hierin helder, door inzicht te verschaffen in de IT omgeving en de integraties die hierin zijn gemaakt door middel van een architectuur scan  leggen wij kwetsbaarheden en optimalisatie punten bloot. Door echt bij het begin te beginnen leggen wij een fundering aan waar op kan worden voortgebouwd. 

Maar ook wanneer de fundering al als een huis staat kunnen wij het huidige landschap onder de loep nemen. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor het uitvoeren van een pentest waarmee potentiële kwetsbaarheden worden blootgelegd. 

Zelfgebouwde applicaties en veiligheid

Veel IT managers en andere stakeholders lopen er tegen aan: Shadow IT. Dat dit een steeds groter wordend probleem is bij Hogescholen en Universiteiten zien wij bij Carthago ook. Het is van groot belang om hier alert op te zijn en dit in goede banen te leiden, als je niet oppast zet dit namelijk de deur wagenwijd open naar andere IT systemen. 

Carthago helpt bij deze uitdaging. Door een haarscherpe analyse te doen van de huidige architectuur kunnen we ontdekken waar de beveiliging van jouw IT landschap beter kan. Vervolgens kunnen onze security specialisten deze aspecten beter beveiligen. Zo blijf je compliant, vandaag maar ook in de toekomst!

Hoe Carthago een veilige IT omgeving realiseert voor het onderwijs

Toename van datastromen bij hogescholen

Inzicht in architectuur = de basis
De laatste (IT) jaren binnen het onderwijs kenmerken zich door een enorme toename in datastromen. De onderwijs logistieke keten is er niet bepaald korter op geworden.  Van inschrijving tot (hybride) onderwijs tot toetsing tot alumni wordt er meer data verwerkt dan ooit te voren. Doordat deze data vaak uitgewisseld worden tussen gekoppelde systemen zijn dit de plekken waar security issues ontstaan. 

Compliant blijven met deze steeds groter wordende datastroom is een enorme uitdaging voor onderwijsinstellingen. Wij hebben al diverse onderwijsinstellingen hiermee geholpen door in kaart te brengen wat hun huidige data stromen zijn door middel van een architectuur scan.

Door inzicht hierin te verschaffen zorgt Carthago voor een concreet actieplan om de volgende stap te zetten naar een veilige IT omgeving.

In de praktijk

Architectuur vraagstukken
Bij de universiteit van Twente hebben wij geholpen met diverse architectuur vraagstukken. Hier hebben de architecten van Carthago de medewerkers van universiteit Twente ondersteund door middel van verschillende advies sessies en het delen van hun kennis.

Inrichting Azure Devops 
Ook hebben wij geholpen met de inrichting van Azure DevOps. Dit zet de universiteit in voor hun projectplanning, portfolio management en het bijhouden van releases.

Beheren van .NET applicaties
Wij hebben een aantal applicaties in beheer genomen. Dit met als doel deze te koppelen aan Microsoft Dynamics zodat ze onderling kunnen communiceren. 

universiteit van twente
Universiteit Twente
software architect inhuren

Op zoek naar een beheerder / doorontwikkelaar voor jouw onderwijsinstelling?

Beheer & (door)ontwikkeling van uw applicatie

Legacy systemen
Het IT landschap binnen veel organisaties kenmerkt zich helaas nog vaak door het gebruik van legacy systemen. Ook binnen het onderwijs is dit vaak het geval. We kunnen een tal van redenen bedenken waarom deze systemen nog in gebruik zijn, echter wegen deze vaak niet op tegen de beveiligingsrisico’s die dit met zich meebrengt.

Beheren, doorontwikkelen of opnieuw bouwen?
Carthago kijkt graag samen met de gebruikers van legacy systemen wat de mogelijkheden zijn. Zo kan Carthago systemen in beheer nemen en doorontwikkelen om deze zi weer up-t0-date te maken wat betreft veiligheid. Ook kan er een optimalisatie worden uitgevoerd wat betreft het gebruiksgemak van de software door onze User Experience specialisten 

Maar ook het opnieuw ontwikkelen van een systeem behoort tot de mogelijkheden. Dit lijkt op het eerste gezicht een drastische ingreep maar brengt ook een hoop kansen met zich mee. Zo kan er vaak in een nieuw systeem weer veel meer dan in het oude systeem en kan deze direct veilig en met een fijne gebruikservaring worden ontwikkeld. 

Saxion Hogeschool

In de praktijk

Saxion maakt gebruik van diverse applicaties die door henzelf, of door externe partijen zijn ontwikkeld. Deze applicaties worden via één route naar de test-, acceptatie- of productieomgeving gedeployed. In het verleden liet Saxion regelmatig security audits of pentest uitvoeren door externe partijen. Om in een vroeger stadium beveiligingsissues te ontdekken, heeft Carthago samen met Saxion in het softwareontwikkelproces security tooling geïmplementeerd.

Hierdoor worden nu beveiligingsissues al ontdekt voordat een applicatie in productie gezet wordt. Tevens worden updates van applicaties vroegtijdig onderworpen aan geautomatiseerde security checks. Door dit geautomatiseerde proces is bijgedragen aan een meer Agile werkwijze.

Studenten & Carthago

Projecten & (Afstudeer)stages
Wij zijn niet alleen leverancier van alles rondom software voor onderwijsinstellingen. Zo zijn wij ook nauw betrokken bij bijvoorbeeld Hogeschool Saxion met ons studentenprogramma. Binnen dit programma voeren studenten door middel van een projectmatige aanpak samen met onze ervaren ontwikkelaars opdrachten uit tijdens hun studie.

Op deze manier kunnen we enorm veel leren van elkaar en kunnen de studenten vast kennismaken met het werkveld en met Carthago. Wellicht bevalt het wel zo goed dat ze er bijvoorbeeld voor kiezen hun stage ook bij ons te komen doen?

Voor ons studentenprogramma zijn wij altijd op zoek naar nieuwe hogescholen die willen deelnemen. 

Software voor onderwijsinstellingen
Studentenprogramma Carthago

Waarom Carthago?

Onderwijsinstellingen kenmerken zich vaak door een beperkte hoeveelheid aan in-house developers. Hierdoor blijven projecten vaak lang liggen of is het traject tot realisatie (onnodig) lang.

Doordat Carthago al voor diverse onderwijsinstellingen haar expertise heeft ingezet hoeven we niet het wiel opnieuw uit te vinden. Hierdoor maak je niet alleen gebruik van een lokale partner die actief meedenkt maar ook van de best practices in de markt.

Werkwijze Carthago
Om tot een optimaal eindproduct te komen kan er afhankelijk van de uitdaging worden gekozen voor verschillende werkvormen. Zo kan u extra in-house capaciteit inhuren door middel van detachering. Maar ook het projectmatig uitvoeren of een hybride vorm als co-development behoort tot de opties.

Over ons Carthago ICT

Over ons

Carthago ICT is in 1999 opgericht met de ambitie om ICT doeltreffender in te zetten. Dit door de klant centraal te zetten en medewerkers te stimuleren om een actieve rol te vervullen en verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor wordt het verschil gemaakt voor opdrachtgevers.

De naam Carthago is gekozen vanuit de analogie met het oude Carthago dat wij ons als kleiner IT-bedrijf heel goed kunnen meten met grote gevestigde namen. Net als Carthago vroeger met Rome. In de oudheid was het Carthaagse Rijk de grootste rivaal van het Romeinse Rijk. Carthago was de hoofdstad van dit Carthaagse Rijk, waarvan de inwoners door de Romeinen Carthagers werden genoemd. Die benaming wordt nog steeds gebruikt wanneer wij het hebben over onze collega’s!

Zien wat Carthago voor jouw hogeschool of universiteit kan betekenen?

Vrijblijvend adviesgesprek inplannen

Contactgegevens

Carthago Midden

Landjuweel 11b 3905 PE Veenendaal Tel: 0318-240038

Carthago Oost

John Maynard Keynesstraat 359 7559 SV Hengelo Tel: 074-2455600

Mail ons

Marketing@carthago-ict.nl

Content & publicaties

Carthago is de partner op het gebied van IT voor hogescholen en universiteiten. Wij weten wat er speelt binnen de branche en hoeven hierdoor niet telkens opnieuw het wiel uit te vinden. 

Op zoek naar een IT partner voor jouw onderwijsinstelling? Laten we vrijblijvend kennismaken!