Expertises

Bij Carthago ICT bieden we een totaalpakket rondom software. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor uiteenlopende IT-vraagstukken.

Onze focus ligt op vier kerngebieden: softwareontwikkeling, user experience, architectuur en security. Met deze specialisaties streven we ernaar om de best mogelijke IT-oplossingen te leveren die naadloos aansluiten bij de behoeften en wensen van onze klanten.

Software ontwikkeling

De core business van Carthago ICT is software ontwikkeling op maat. Ben jij op zoek naar experts op het gebied van software ontwikkeling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

De core business van Carthago ICT is het ontwikkelen van maatwerk software.

Om maatwerk te kunnen realiseren is het mogelijk om uw software projectmatig, in co-development of door middel van detachering te laten ontwikkelen.

Meer over maatwerk software ontwikkeling

Een broncode analyse levert actueel inzicht op in de kwaliteit van de aanwezige maatwerksoftware, hoe deze opgebouwd is, de mate van veiligheid en of de broncode een solide basis biedt om op door te ontwikkelen. 

Meer over de broncode analyse

Organisaties werken met diverse softwareoplossingen voor ondersteuning van de bedrijfsprocessenDeze oplossingen, zowel standaard als maatwerk, bevatten een schat aan informatie. Op gezette momenten deze goed analyseren door te kijken naar wat er nog meer mogelijk is met deze informatie, kan veel extra rendement opleveren.  

Meer over een rendement scan

Is doorontwikkeling van de software van jouw organisatie de beste optie? Of kan je wellicht beter nieuw aanschaffen of nieuw op maat laten bouwen? Bepaal het met onze design scan in 7 stappen. 

Meer over een design scan

Carthago ICT Softwareontwikkeling

Security

Op dit moment bevinden we ons in een digitale maatschappij, want we bewegen ons voortdurend online. Daardoor wordt IT security noodzakelijk voor steeds meer bedrijven.

en jij benieuwd naar hoe goed je online veiligheid eigenlijk echt is? Zijn jouw wachtwoorden en gegevens veilig? Zijn de gegevens van jouw klanten beschermd? Zitten er zwakke plekken in de security van de online omgeving van jouw bedrijf?

Laat het testen met een pentest! Pentesten zijn belangrijke security testen, die als doel hebben om beveiligingsproblemen preventief op te sporen in netwerken, applicaties en servers om deze vervolgens op te lossen. Een andere benaming is dan ook een binnendringtest of penetratietest.

Meer over pentesten

Op zoek naar een partner in IT Security die jou kan helpen met het in kaart brengen en naar een hoger niveau brengen van de security van jouw bedrijf? Dan helpt Carthago ICT je graag verder!

Meer over security scans

Is jouw bedrijf of ben jijzelf ooi wel eens gehackt? We kennen allemaal de waarschuwende reclames en berichten wel. ‘’Bescherm jezelf online’’ of ‘’Deel nooit je wachtwoorden’’. Om er zeker van te zijn dat de veiligheid van jouw bedrijf of organisatie online goed zit, kan je een ethische hacker inschakelen.

Meer over ethical hacking

User Experience

Bij het ontwikkelen van software komt veel meer kijken dan het programmeren alleen. Zo is het van groot belang dat er al in een vroeg stadium wordt gekeken naar de User Experience.

Een user experience expert review brengt de gebruiksvriendelijkheid van jouw huidige software in kaart.

Bezoek jij graag een website of app die lastig te gebruiken is? Wij in ieder geval niet! In deze expert review toetsen wij het product aan de hand van een lijst met usability criteria. Hier rolt een overzicht uit hoe gebruiksvriendelijk de software écht is. Samen met de expertise van onze UX designers kom je tot een lijst met concrete bevindingen die direct kunnen worden opgepakt.

Meer over de expert review

Vraag jij je af wat User Experience (UX) precies inhoudt en wat het voor toegevoegde waarde biedt voor jouw product of organisatie?

In de UX Opleiding leggen wij je de grond beginselen van User Experience uit. Vragen zoals ‘Wat is UX?’, ‘Wat doet een UX designer?’ en ‘Hoe kun je zelf beginnen met UX?’ worden in de opleiding beantwoord.

Er is in de opleiding ruimte om eigen cases mee te nemen, zo wordt de opleiding direct toegespitst op jouw situatie. Je zal worden begeleid door een van onze experts. Een mooie kans om in een aantal sessies wegwijs te worden met UX!

Meer over de UX opleiding

De accessibility oftewel online toegankelijkheid wordt steeds belangrijker voor organisaties in Nederland. Zeker met het oog op de invoering van de European Accessibility Act in 2025. 

Deze nieuwe wetgeving stelt bedrijven namelijk verplicht hun site toegankelijk te maken voor iedereen, waaronder in het bijzonder personen met een beperking. Om de site van jouw organisatie aan deze wetgeving te laten voldoen zal deze aan de WCAG richtlijnen moeten voldoen. 

Meer informatie

Architectuur

Architectuur is een belangrijk hulpmiddel om bedrijfsvraagstukken in kaart te brengen en te vertalen naar adequate bedrijfsprocessen en de bijbehorende informatievoorziening.

Je hebt al veel tijd besteed aan het onderzoeken van een bepaald architectuur vraagstuk. Je weet waar het mis gaat, maar hebt niet de tijd, kennis en/of expertise in huis om het op te lossen. Dan kan Carthago uitkomst bieden. Afhankelijk van jouw vraagstuk kan de architect het vraagstuk zowel gedetacheerd of projectmatig oppakken. 

Meer over de architectuur scan

Een goed gestructureerde architectuur kan veel problemen voorkomen en brengt hierdoor ook diverse voordelen met zich mee. Hierbij kan je denken aan meer flexibiliteit, makkelijker onderhoud en een hogere productiviteit.

Jouw huidige architectuur onder de loep nemen? Daar helpt Carthago graag bij!

Meer over de architectuur scan

 

Wil je met ons de uitdaging aangaan?

We helpen je graag verder