Betekenis: Broncode

Broncode is de tekst, oftewel code waarin een computerprogramma is geschreven. Deze broncode is geschreven in een specifieke programmeertaal zoals C++, Python of Java. Deze taal kan dus per broncode verschillen! Deze code is door een programmeur geschreven.

 

Er zijn verschillende soorten broncode, waaronder open-source en closed-source.

Open source broncode

Open-source broncode is broncode waarvan de oorspronkelijke tekst openbaar beschikbaar is en waarvan de gebruiker vrij is om het te wijzigen en te verspreiden.

Closed source broncode

Closed-source broncode is broncode waarvan de oorspronkelijke tekst beschermd is door een auteursrecht en waarvan de gebruiker alleen de uitvoerbare versie mag gebruiken.

Gerelateerde content:

Kennisbank

Paniek in bierland door een ransomware aanval

De Belgische brouwerijgroep Duvel Moortgat, bekend van haar prestigieuze bieren zoals Duvel, La Chouffe en De Koninck, heeft een tijdelijke stopzetting van de productie aangekondigd. Dit besluit volgt op een cyberaanval die de nachtelijke rust in Breendonk, waar de hoofdbrouwerij gevestigd is, ruw verstoorde.

Lees verder »
Kennisbank

Datalek: vue bioscopen

Wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van een datalek kan dit grote gevolgen met zich meedragen. Dit heeft ook de bioscoopketen VUE ervaren in de zomer van 2023.

Lees verder »