Cyber Criminaliteit

Betekenis: Cyber criminaliteit

Cyber criminaliteit zijn alle criminele activiteiten rondom het online domein. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: een phishing poging, een DDOS aanval of bijvoorbeeld een hack. Wanneer een hacker zijn skills inzet voor criminele doeleinden spreken we van een black hat hacker. Als een hacker toegang weet te krijgen tot jouw online omgeving kan hij veel schade aanrichten. Zo kan hij bij gegevens komen die niet openbaar mogen komen.

Vaak hebben deze hackers een crimineel oogpunt voor deze hacks zoals het vragen van losgeld voor de door hun verkregen data. 

Om cyber criminaliteit tegen te gaan is een goede IT Security van groot belang. Dit realiseren is vaak een grote uitdaging, mede omdat hackers met de dag slimmer worden en steeds nieuwe methodes verzinnen. Door preventief je IT security te blijven testen (bijvoorbeeld door de inzet van white hat hackers die hun skills inzetten door middel van ethical hacking) blijf je de criminele hackers altijd een stap voor. 


Cyber criminaliteit en Carthago

Carthago ICT is expert op het gebied van Software Security.

Zo bieden wij de volgende diensten rondom security aan: 

Gerelateerde content:

Kennisbank

Paniek in bierland door een ransomware aanval

De Belgische brouwerijgroep Duvel Moortgat, bekend van haar prestigieuze bieren zoals Duvel, La Chouffe en De Koninck, heeft een tijdelijke stopzetting van de productie aangekondigd. Dit besluit volgt op een cyberaanval die de nachtelijke rust in Breendonk, waar de hoofdbrouwerij gevestigd is, ruw verstoorde.

Lees verder »
Kennisbank

Datalek: vue bioscopen

Wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van een datalek kan dit grote gevolgen met zich meedragen. Dit heeft ook de bioscoopketen VUE ervaren in de zomer van 2023.

Lees verder »