Front end


De front-end is alles wat de eindgebruiker ziet en interactie mee aan kan gaan.
Dit in tegenstelling tot de back-end die niet zichtbaar is voor de gebruiker. 
 
Carthago ICT Softwareontwikkeling
front end developer

Wat is front end

De front-end verwijst naar het gedeelte van een website of webapplicatie dat zichtbaar is voor de gebruiker en waarmee deze interactie heeft.

Het omvat alles wat direct in de webbrowser van de gebruiker wordt weergegeven, zoals de gebruikersinterface, het ontwerp, de lay-out, tekst, afbeeldingen, knoppen en formulieren. Front-end ontwikkeling richt zich op het vertalen van het ontwerp en de functionaliteit van een website naar code, waardoor het visueel aantrekkelijk en interactief wordt voor de gebruiker. 

Technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript worden vaak gebruikt bij het bouwen van de front-end van een website of applicatie. Het doel van front-end ontwikkeling is om een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden aan de gebruiker, waarbij de nadruk ligt op het optimaliseren van de gebruikersinterface en de prestaties van de applicatie.

Wat is een front end developer?

Een frontend developer is een type softwareontwikkelaar die zich bezighoudt met het bouwen en ontwerpen van de gebruikersinterface en de visuele elementen van een website of webapplicatie.

Frontend developers werken met programmeertalen zoals HTML, CSS en JavaScript om ervoor te zorgen dat de website of applicatie er aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk uitziet en goed functioneert voor de eindgebruikers.

Ze vertalen het grafisch ontwerp en de gebruikerservaring naar code en zorgen ervoor dat alles naadloos samenwerkt om een boeiende en interactieve gebruikerservaring te bieden.

front end developer

Wellicht ook interessant: