Wat is highcode?

Highcode verwijst naar de traditionele benadering van softwareontwikkeling, waarbij ontwikkelaars handmatig code schrijven om applicaties te bouwen.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken:

  1. Handgeschreven Code: ontwikkelaars schrijven de code vanaf nul. Ze hebben volledige controle over de implementatie en kunnen complexe logica en functionaliteit creëren.

  2. Flexibiliteit: Ontwikkelaars kunnen op maat gemaakte oplossingen bouwen die precies voldoen aan de vereisten van een project.

  3. Complexiteit: Omdat highcode vanaf het begin wordt geschreven, kan het complex zijn. Dit is ideaal voor op maat gemaakte ervaringen, zoals complexe mobiele apps of geavanceerde webtoepassingen.

  4. Bugs en Fouten: Omdat ontwikkelaars handmatig code schrijven, is er een hoger risico op fouten en afwijkingen van standaarden. Grondige tests zijn essentieel om bugs te minimaliseren.

  5. Toepassingsgebied: het wordt vaak gebruikt voor projecten waarbij nauwkeurige controle over de code nodig is, zoals wetenschappelijke simulaties, financiële systemen of geavanceerde algoritmen

Wanneer kies je highcode?

Het is sterk afhankelijk van het te behalen resultaten of highcode de juiste keuze is voor jouw organisatie. Het grote verschil met no- en low code is dat je gespecialiseerde software developer nodig hebt om dit te realiseren. Wanneer software ingewikkelde taken moet uitvoeren die niet haalbaar zijn met low code dan is het logischerwijs een goede keuze om voor highcode te kiezen. 


highcode

Verschillen tussen highcode en lowcode

AspectHighcodeLowcode
OntwikkelaarsrolVereist ervaren ontwikkelaars die code schrijven en implementeren.Gebruikt configuratie- en lowcode-tools. Ontwikkelaars kunnen zich richten op andere aspecten.
Code-implementatieCode is nauw verbonden met de ervaring. Ontwikkelaars hebben volledige controle.Ervaringen worden automatisch gegenereerd. Content is losgekoppeld van code-implementatie.
ComplexiteitMeer complexiteit, maar ook meer flexibiliteit. Geschikt voor op maat gemaakte oplossingen.Minder complex, maar minder aanpasbaar. Ideaal voor snelle ontwikkeling en hergebruik.
Bugs en foutenMeer kans op fouten en afwijkingen van standaarden.Minder bugs, omdat geteste componenten worden gebruikt.
ToepassingsgebiedGeschikt voor ervaringen die nauw codegestuurd zijn (bijv. mobiele apps).Ideaal voor snelle ontwikkeling, prototyping en hergebruik.

We gaan dieper in op deze verschillen in onze blog: wat is het verschil tussen highcode en lowcode software ontwikkeling?

Highcode software realisatie door Carthago ICT

Bij Carthago ICT maken we slimme digitale oplossingen. Om dit te kunnen realiseren ontwikkelen wij aan de hand van highcode software volledig op maat. Het unieke aan Carthago is onze nauwe samenwerking met CAPE Groep, een ontwikkelaar van lowcode software. Door deze samenwerking kunnen wij in elke situatie de meest optimale software realiseren! 

Gerelateerde content:

Kennisbank

Paniek in bierland door een ransomware aanval

De Belgische brouwerijgroep Duvel Moortgat, bekend van haar prestigieuze bieren zoals Duvel, La Chouffe en De Koninck, heeft een tijdelijke stopzetting van de productie aangekondigd. Dit besluit volgt op een cyberaanval die de nachtelijke rust in Breendonk, waar de hoofdbrouwerij gevestigd is, ruw verstoorde.

Lees verder »
Kennisbank

Datalek: vue bioscopen

Wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van een datalek kan dit grote gevolgen met zich meedragen. Dit heeft ook de bioscoopketen VUE ervaren in de zomer van 2023.

Lees verder »