Betekenis: Phishing

Phishing is een bepaalde vorm van cyber criminaliteit. Door middel van phishing doet de crimineel zich vaak voor als een bekende van de ontvanger. Het doel van phishing is om (vaak via de mail, maar ook steeds vaker via kanalen als whatsapp) gegevens van de ontvanger te achterhalen. Ook kan de crimineel je proberen te overtuigen een bekende te zijn en vragen om geld over te maken.
 

Phishing voorkomen met Carthago

Phishing komt ook bedrijfsmatig helaas vaak voor. De crimineel doet zich voor als een medewerker en probeert op deze manier inloggegevens te achterhalen of geld naar hem te laten overmaken.

Bij Carthago kennen wij twee vormen van maatregelen tegen phishing.

  • De technische beveiliging van de mailomgeving dient op orde te zijn.
  • Bewustwording rondom phishing bij medewerkers creëren.

 

Deze twee zaken kunnen wij realiseren  met onze email security dienst. Zo richten wij de mailomgeving veilig in en kunnen wij ook nep phishing mails sturen naar medewerkers om de alertheid rondom deze mails te testen. Je kan namelijk nog zo goed je mailomgeving beveiligen maar de menselijke factor blijft altijd een grote rol spelen rondom phishing.

Gerelateerde content:

Kennisbank

Paniek in bierland door een ransomware aanval

De Belgische brouwerijgroep Duvel Moortgat, bekend van haar prestigieuze bieren zoals Duvel, La Chouffe en De Koninck, heeft een tijdelijke stopzetting van de productie aangekondigd. Dit besluit volgt op een cyberaanval die de nachtelijke rust in Breendonk, waar de hoofdbrouwerij gevestigd is, ruw verstoorde.

Lees verder »
Kennisbank

Datalek: vue bioscopen

Wanneer een bedrijf slachtoffer wordt van een datalek kan dit grote gevolgen met zich meedragen. Dit heeft ook de bioscoopketen VUE ervaren in de zomer van 2023.

Lees verder »