Standaard- of maatwerksoftware: wat is de beste keuze? (Whitepaper)

Maatwerk vs. standaard software (de voor- en nadelen)

Ben je op zoek naar software voor jouw organisatie? Dan is de eerste vraag die je moet stellen: kies ik voor standaardsoftware of maatwerksoftware?

Beide opties hebben hun voor- en nadelen en de beste keuze hangt af van de specifieke behoeften van jouw organisatie. In dit artikel bespreken we de verschillen tussen standaardsoftware en maatwerksoftware en welke factoren je moet overwegen bij het maken van de keuze: standaard- of maatwerk software?

 

Standaardsoftware

Standaardsoftware (ook wel common of the shelf software) is kant-en-klare software die voor een breed scala aan bedrijven en industrieën beschikbaar is. Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een grote groep gebruikers en heeft vaak een breed scala aan functies en mogelijkheden.

Enkele voorbeelden van standaardsoftware zijn  voorraadbeheersoftware, boekhoudsoftware, SAP en Salesforce.

 

 

Maatwerksoftware

Maatwerksoftware is software die specifiek voor jouw organisatie is ontworpen en ontwikkeld. Het is gebouwd om aan de specifieke eisen en behoeften te voldoen van jouw organisatie en haar gebruikers.

 

Welke optie is het beste voor jouw organisatie?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de specifieke behoeften van jouw organisatie. Hieronder volgen enkele factoren die je zal moeten overwegen bij het maken van jouw keuze:

  • Functionaliteit
  • Kosten
  • Implementatietijd
  • Conformiteit
  • Toekomstige groei

Het belangrijkste ongeacht de keuze software ontwikkeling of standaard software blijft; de software moet bijdragen aan het doel en niet een doel opzichzelfstaande zijn. 

We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie!

In ons whitepaper ”Standaard- of maatwerksoftware: wat is de beste keuze?” gaan we dieper in op de aspecten van beide type software. 

Na het lezen weet je waar jij op moet letten wanneer je de keuze gaat maken voor standaard- of maatwerk software.

Samenvatting:

Ben je op zoek naar software voor jouw organisatie? Dan is de eerste vraag die je moet stellen: kies ik voor standaardsoftware of maatwerksoftware?

Inhoud van blog