Hoe test je de cybersecurity van je bedrijf?

Security Test: Breng je cyber security in kaart

Om cyber criminelen geen kans te laten maken uw (digitale) organisatie binnen te komen is een goede beveiliging van groot belang. Om te waarborgen dat alle stappen die u voor deze beveiliging heeft genomen ook werken is een security test van uw IT landschap de sleutel tot succes. 

De security van jouw IT landschap laten testen

Optimale security wordt steeds belangrijker in de snel veranderende technologische wereld en de bedreigingen die dat met zich meebrengt. Daarom bieden wij bij Carthago verschillende testen aan om security te testen en waar nodig te optimaliseren. 

Denk hierbij aan:

  • Het uitvoeren een white of blackbox pentest 
  • De huidige staat van jouw IT veiligheid  in kaart brengen met een security scan

Security test

Ethical hacking en Carthago

Ondanks dat je bedrijf enorm scherp is op de IT security en alle medewerkers bewust zijn van de gevaren rondom bijvoorbeeld phishing via de mail bestaat er nog steeds een kans om gehackt te worden. 

Om te testen hoe goed de genomen maatregelen zijn kan het enorm veel inzichten bieden een ethische hack te laten uitvoeren door een ethical hacker van Carthago. 

Wat is het?

Tijdens een ethische hack gaat een medewerker van Carthago ICT proberen om jouw systemen binnen te komen zonder de daar voor benodigde gegevens. 

Men kan hier kiezen om dit te doen door middel van een penetratietest ookwel pentest genoemd. Hierbij kijkt de tester hoe ver hij of zij tot het systeem kan binnendringen. 

Dit is mogelijk als een whitebox of een blackbox test. Het verschil tussen de twee is dat bij een whitebox er het een en ander over de applicatie bekend is bij de tester en bij een blackbox helemaal niks. Op deze manier kan je erg gericht testen op kwetsbaarheden in de beveiliging. 

Wat levert het op?

Een ethische hack levert door zijn preventieve aard vooral inzichten op. Waar gaat het goed wat betreft de IT security en waar valt echt nog wat winst te behalen? Wij streven er altijd naar antwoord op deze twee vragen te geven bij het uitvoeren van een dergelijke test zoals een ethical hack. 

Belangrijk om te vermelden is natuurlijk wel dat een ethical hack alleen word uitgeleverd door gecertificeerde ethical hackers die alleen met expliciete toestemming van de opdrachtgever te werk gaan en al hun bevindingen nauwkeurig rapporteren. 

ethical hacker

Een security scan laten uitvoeren

Een security scan is een technische analyse van de IT-infrastructuur en webapplicaties van jouw organisatie. Dit met als doel om mogelijke kwetsbaarheden op te sporen. Hierbij wordt gekeken naar onder andere misconfiguraties, verouderde componenten, fouten in de toegangscontrole en kwetsbaarheden in de software.

Hackers buiten de deur houden?

Vrijblijvend advies van Carthago ICT