Akzo Nobel / Sikkens

Oplossing voor het ontsluiten en gebruiken van data

Over Akzo Nobel / Sikkens

In 1792 richtte Wiert Willem Sikkens in Groningen een fabriek op voor de fabricage van coatings. Tijdens de eerste wereldoorlog startte Sikkens met haar Nederlandse distributieapparaat. 

Tegenwoordig is Sikkens een internationaal erkend merk dat dankzij de passie met alleen de beste kwaliteit klanten overtuigt in heel Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Sikkens is onderdeel van Akzo Nobel, een internationale speler op het gebied van verf en coatings 

"Sikkens heeft sinds de oprichting meer dan 225 jaar geleden een duidelijk doel: eerste klas producten en services leveren"

De vraag

Sikkens had behoefte aan een doeltreffende oplossing voor het mengen van verf. Een oplossing om alle data voor de vele recepten te ontsluiten om hiermee een specifiek recept samen te stellen. Om deze te kunnen afwegen op de weegschaal in de diverse verfwinkels en bouwcentra. Een oplossing die altijd dezelfde laksamenstelling garandeert, op effectieve wijze de data kan ontsluiten en eenvoudig te onderhouden is.  

"Oplossing voor het ontsluiten en gebruiken van data"

Het resultaat

De oplossing heeft de naam Klik’n Mix gekregen. Klanten kunnen vanuit Klik’n Mix het juiste recept digitaal verkrijgen voor de verschillende lak types in het professionele meubel en lakken assortiment van Akzo Nobel Wood-Coatings. Carthago heeft in alle fases; van het opstellen van de requirements, ontwikkelen van de software, testen en beheren een prominente rol gehad.  

Bert Vaartjes van Akzo Nobel over het resultaat en samenwerking: “een snel systeem, simpel in gebruik en overal verkrijgbaar. De samenwerking met Carthago verliep optimaal”.   

"De samenwerking met Carthago verliep optimaal"