Heutink

Time to market aanzienlijk verlagen en effectiever assortimentsbeheer

Over Heutink

Ooit begonnen als eenmanszaak, inmiddels een internationaal gevestigde organisatie en nog steeds een echt familiebedrijf. Door de jaren heen zijn er steeds meer werkmaatschappijen bij gekomen. Vandaag de dag samen optrekkend vanuit één groep: De Heutink Groep. Met al deze specialisaties onder één dak maken we onze reputatie als totaalleverancier van educatieve materialen inmiddels aardig waar. We dragen ons steentje bij aan de ontwikkeling van kinderen wereldwijd.

Heutink wil iedereen die te maken heeft met primair onderwijs, voortgezet onderwijs, kinderopvang en zorg & welzijn en ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar adviseren, informeren en inspireren. Hiermee wil Heutink helpen het beste uit ieder kind te halen op het gebied van educatie en ontwikkeling.

"Totaalleverancier educatieve materialen"

De vraag

Heutink wil haar producten ook Europees aanbieden. Om de huidige backbone van de webshop niet te zwaar te belasten en om een webshop te maken die geschikt is om variatie in productinformatie en pricing toe te passen is besloten om een nieuwe keten te bouwen voor de internationale webshops. Deze nieuwe keten moet wel gebruik maken van de onderliggende systemen, met productinformatie, zoals de ERP-systemen en de Interne databases. De nieuwe keten moet vervolgens naadloos aansluiten op de webshops die door een andere partner van Heutink worden aangeboden.

"Nieuwe keten"

Het resultaat

Team Heutink: “Ik moet zeggen dat ik de samenwerking als zeer prettig heb ervaren. Door de wekelijkse bezoeken, gesprekken en het overzichtelijke backlogbeheer hebben we ontzettend effectief kunnen programmeren. In de laatste helft van het project begon ik ook jullie ’24 Bright’ werkwijze zeer te waarderen. Proactief meedenken over oplossingen, autonoom contact opnemen met de overige partijen in de keten en de wil om de beste oplossingen voor ons te bouwen. Dat is zeer waardevol gebleken.

Het resultaat van fase 1 overtreft mijn verwachtingen. Volgens mij hebben we een zeer krachtige basis neergezet en hebben we hier als Heutink Groep een prachtige tool om onze (internationale) time to market aanzienlijk te verlagen en bovendien het assortimentsbeheer veel effectiever te gaan voeren.”

"Zeer krachtige basis"