M&C

Webshop gekoppeld aan ERP systeem

Over M&C

M&C is een familiebedrijf gevestigd in Didam met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van inbraakpreventie en veiligheid. De eigenaren Cor en Monique zijn het bedrijf begonnen en beide ook actief in het bedrijf. M&C is vernoemd naar de twee zoons van Cor en Monique, Mitchell en Collin. M&C is leverancier van cilinders, sloten en deurbeslagen. De corebusiness zijn cilinders en daarin is M&C bijzonder innovatief en vooruitstrevend. Al onze producten zijn door ons zelf ontworpen en hebben we meerdere patenten. Inmiddels leveren wij onze producten wereldwijd.

Al onze producten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe én bestaande producten om de veiligheid van woonhuizen en bedrijfspanden te verbeteren.

Door productontwikkeling in eigen huis, effectieve productieprocessen, lage overheadkosten en eerlijke winstmarges bieden we de hoogste veiligheid tegen een lage prijs. Zo kan iedereen eigenhandig zorgen voor een betere beveiliging van zijn woning of bedrijfspand.

Ons team bestaat uit een hechte groep collega’s van 16 personen met ieder hun eigen specialisme. We luisteren naar de behoefte van de klant en zitten niet stil om onze producten continu te innoveren. Zoals eerder gezegd is M&C een familiebedrijf en daar ligt onze kracht. Het is belangrijk om deklanten waar we mee samen werken hetzelfde gevoel te geven.

"De reden om voor Carthago te kiezen is dat we vanaf het eerste contact af het gevoel hadden dat dezelfde taal als ons werd gesproken. Gewon no nonsens. "

De vraag

Gezien het modulaire systeem dat wij hebben ontwikkeld zijn er veel lengte en uitvoeringsvariaties te maken van onze cilinders. Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij het configureren maar ook om de interne werkprocessen te optimaliseren ontstond de behoefte aan een webshopgekoppeld aan een nieuw ERP systeem. Na wat zelf proberen te ontwikkelen kwamen we erachter dat om dit goed te doen professionele hulp hierbij noodzakelijk was. Na wat zoeken kwam Carthago in beeld en heeft Monique de eerste contacten gelegd. Na een eerste gesprek was de keuze snel gemaakt en hebben we onze wensen bij Carthago neergelegd.

Carthago heeft het project aangenomen en heeft voor ons een mooie webshop gebouwd waar klanten zowel standaard maar ook geconfigureerde producten kunnen bestellen. Deze bestellingen worden doorgestuurd naar de logistieke afdeling en de assemblage afdeling. Deze afdelingen werken nu met Apps waarin ze de werkzaamheden duidelijk kunnen zien en afronden.

De stappen zijn volledig geautomatiseerd en werken eenvoudig. Het proces loopt nu automatisch door van bestellen tot en met het verzenden naar de klant. Ook de verzending via verzenddiensten zoals PostNL en UPS zijn meegenomen.

Zowel voorraad beheer, het pakken en assembleren, verzenden van producten en bestellingen bij leveranciers zijn hierdoor bijna volledig geautomatiseerd wat de doorstroming van de processen maar ook de kans op fouten aanzienlijk heeft verminderd. Maar ook voor de klant is dit een aanzienlijke verbetering want het bestellen kan via de webshop overal dus ook op de werkplek zelf. Daarnaast kan de klant 24/7 zijn bestellingen plaatsen.

"Carthago heeft ons echt ontzorgd en het project uitgevoerd met wat we wilden maar ook meer opties aangeboden waar we zelf niet aan dachten. Dus meer een partner dan een klant-leverancier relatie. Kort samengevat, wij zijn erg te spreken over de samenwerking maar ook wat er uiteindelijk is opgeleverd."

Het resultaat

De resultaten van wat Carthago voor ons heeft opgeleverd zijn bijzonder positief. De webshop geeft een veel professionelere uitstraling naar onze klanten, daarnaast bieden we gebruiksgemak wat het bestellen veel eenvoudiger maakt.

De mensen van orderdesk werken ook met de webshop en zo goed als alle orders worden nu via de webshop afgehandeld.

De App voor logistiek maar ook de App voor assemblage werken prima en de kans op fouten zijn enorm verminderd. Ook is per direct te zien waar een klantorder zich bevind in het proces.

Door de koppeling aan het ERP systeem, waarin de webshop leidend is, kunnen voorraden en bestellingen goed op elkaar worden afgestemd.

Daarnaast verloopt de facturatie ook automatisch en ontlast dat de financiële afdeling ook.

"De resultaten van wat Carthago voor ons heeft opgeleverd zijn bijzonder positief."