Saxion Hogeschool

In een vroeger stadium beveiligingsissues ontdekken

Over Saxion Hogeschool

Hogeschool Saxion is een onderwijs- en kennisinstelling voor hoger beroepsonderwijs met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Saxion is een hogeschool die voort is gekomen uit het rijke onderwijsverleden van Deventer boekenstad en uit de maatschappelijke initiatieven van ondernemende Twentse textielhandelaren. Vandaag de dag is Saxion een , waar kennis en techniek, voortkomend uit de rijke geschiedenis van de regio, meer dan ooit de basis vormen voor onderwijs en toegepast onderzoek. Momenteel biedt Saxion 57 bacheloropleidingen en 12 masteropleidingen, verdeeld over twaalf academies.

"University of Applied Sciences in Oost-Nederland"

De vraag

Saxion maakt gebruik van diverse applicaties die door henzelf, of door externe partijen zijn ontwikkeld. Deze applicaties worden via één route naar de test-, acceptatie- of productieomgeving gedeployed. In het verleden liet Saxion regelmatig security audits of pentest uitvoeren door externe partijen. Om in een vroeger stadium beveiligingsissues te ontdekken, heeft Carthago samen met Saxion in het softwareontwikkelproces security tooling geïmplementeerd.

"In een vroeger stadium beveiligingsissues ontdekken"

Het resultaat

Hierdoor worden nu beveiligingsissues al ontdekt voordat een applicatie in productie gezet wordt. Tevens worden updates van applicaties vroegtijdig onderworpen aan geautomatiseerde security checks. Door dit geautomatiseerde proces is bijgedragen aan een meer Agile werkwijze.

"Geautomatiseerde security checks"