Thales

Voor de ontwikkeling van Warfare systemen gebruikmaken van externe resourcing

Over Thales

Thales Nederland is het grootste defensiebedrijf in Nederland en produceert geavanceerde radar- en infrarood apparatuur en vuurgeleidingssystemen. De radarsystemen van Thales kunnen stealth-vliegtuigen opsporen Hiernaast worden vluchtsimulators van Boeing 777 en Airbus 360 voor de civiele markt geproduceerd.

De Nederlandse vestiging in Hengelo (O) werd in 1990 door Thomson-CSF overgenomen van
Philips en was voordien bekend als Hollandse Signaalapparaten BV. In de volksmond wordt het bedrijf daarom vaak ‘Signaal’ genoemd. Hollandse signaal Apparaten (HSA) werd in 1922 opgericht als NV Hazemeyers fabriek van signaalapparaten. In 1956 kocht Philips het grootste deel van de aandelen op van de Nederlandse overheid.

"Defensiebedrijf"

De vraag

Aan het woord is Ronald Lutje Spelberg, Group Manager bij Thales.

De software ontwikkel groep bij Thales ontwikkelt diverse soorten systemen. De Warfare systemen zijn het meest bekend waarbij we gebruik maken van data die via een radarsysteem van Thales binnenkomt. Dit wordt vervolgens gebruikt om gevechtssystemen aan te sturen. Daarnaast ontwikkelen we ook systemen voor mission management. Dit zijn
systemen die meer gericht zijn op het werk waar bijvoorbeeld de Nederlands defensie steeds vaker op wordt ingezet; missies. Zo maken we systemen die bewegingen van schepen in de omgeving kunnen analyseren. Voor de ontwikkeling van deze systemen zetten we bewust voor een deel externe resources in.

"Ontwikkeling systemen"

Het resultaat

Carthago ICT is een van onze vaste en gewaardeerde leveranciers van ICT-specialisten. Gewaardeerd omdat ze weten wat er gevraagd wordt om het werk goed te kunnen doen en steeds in staat zijn kwalitatief goed personeel in te zetten. De omgeving waarin wij werken in best complex dus van de professionals wordt een stevige basis verwacht maar ook een ondernemende en zelfstandige houding, je zult veel dingen zelf moeten uitzoeken.

Initiatief wordt gewaardeerd! Zo heeft een van de medewerkers van Carthago ICT een open source product aangedragen dat we nu gebruiken. Kortom, we zijn erg tevreden over Carthago ICT.

"Leverancier van ICT-specialisten"