Wolters Kluwer

Het beter, gebruikersvriendelijker en moderner maken van de aangifte software van Wolters Kluwer

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is een wereldwijde leverancier van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor artsen, accountants, juristen en professionals op het gebied van fiscaliteit, financiën, audit, risicobeheer, compliance en regelgeving.

Wolters Kluwer bedient klanten in meer dan 180 landen, heeft vestigingen in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd ongeveer 19.000 mensen in dienst.

De vraag

Avanzer Aangifte is een aangiftepakket voor aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, voorlopige aanslagen, toeslagen en middeling. Het pakket bestaat al sinds 1984 en er zijn sinds die tijd diverse migraties geweest. Avanzer Aangifte is qua ontwikkeling een combinatie van het ontwikkelen van nieuwe features en het implementeren van wijzingen ten behoeve van compliance (wet- en regelgeving). Een voorbeeld hiervan is een fiscale jaarovergang.

Om deze compliance te waarborgen was Wolters Kluwer opzoek naar een oplossing waarbij fiscalisten met weinig tot geen programmeerkennis de benodigde wijzigingen zelf kunnen doorvoeren. In 2019 is er een start gemaakt met de overgang naar een nieuwe architectuur voor Avanzer om dit mogelijk te maken.

Ook moesten er nieuwe dashboards worden ontworpen om meer inzicht te krijgen.

Diensten Technologieën Koppeling
UX Angular – TypeScript Digipoort (XBRL)
Software architectuur .NET Framework 4.x -> geupgrade naar / transitie  .NET 6

 

Van monoliet (4.x) naar (micro)services (6)

 

C#

Confluence
Software ontwikkeling Azure DevOps + CI/CD
Azure- Apps Services, Functions, CosmosDB, ServiceBus,

"Een combinatie van het ontwikkelen van nieuwe features en het implementeren van wijzingen ten behoeve van compliance."

Het resultaat

Het team van fiscalisten van Wolters Kluwer is ondersteund door de developers van Carthago. Carthago heeft diverse tools ontwikkeld waarmee de fiscalisten zelf code wijzigingen kunnen doen t.b.v gewijzigde wet- en regelgeving. Om dit te realiseren heeft Carthago Wolters Kluwer geholpen met de overgang en implementatie naar een nieuwe architectuur. ”Hier is zowel qua inzet van de mensen als qua technologie een enorme prestatie geleverd door Carthago, en dat was zeker niet altijd eenvoudig.” Aldus Product Manager Fleur Lammers van Wolters Kluwer.

”Ook bij het ontwerpen van nieuwe dashboards, het voeren van klantgesprekken en het interviewen van stakeholders hebben wij ondersteuning gekregen van het UX team van Carthago. De werkwijze en samenwerking hebben zowel wij als onze klanten als zeer prettig ervaren. Er werd goed geluisterd naar de wensen en behoeften en deze zijn omgezet naar ontwerpen en prototypes.”

De samenwerking is door Wolters Kluwer erg goed ervaren. Zo geven zij aan erg tevreden te zijn met de flexibiliteit, fijne communicatie en opgeleverde software die wij hebben gerealiseerd.

Kort samengevat is het team van Carthago dus voor Avanzer Aangifte ingezet om het product beter, gebruikersvriendelijker en moderner te maken.

"Het was voor ons enorm fijn om samen te werken met Carthago en wij zijn erg tevreden met de flexibiliteit, fijne communicatie en opgeleverde software."