Maatwerk software ontwikkelen

 

De core business van Carthago ICT is het ontwikkelen van maatwerk software.

Om maatwerk te kunnen realiseren is het mogelijk om uw software projectmatig, in co-development of door middel van detachering te laten ontwikkelen.

maatwerk software ontwikkelen

Wat is maatwerk software?

Carthago ICT is specialist op het gebied van het realiseren maatwerk software en alles daar omheen. Zoals bijvoorbeeld het beter beveiligen of gebruiksvriendelijker maken van die software, of het in kaart brengen van het architectuur landschap. Maar wat is maatwerk software nou precies?

Om dit te begrijpen moeten we eerst definiëren wanneer iets nou precies maatwerk software is. We spreken van maatwerk software wanneer het geen COS software is. COS (oftewel; common of the shelf) software is software die massaal geproduceerd wordt. Het is als het ware een basis pakket dat na aanschaf (deels) kan worden aangepast aan de wensen en behoefte van de gebruiker.

Dit in tegenstelling tot maatwerk software. Deze wordt echt op maat vanaf de grond af aan gemaakt voor de gebruiker. Het nadeel van maatwerk t.o.v. COS is dat het nog helemaal ontwikkeld moet worden, bij COS staat er al wat. Dit nadeel brengt echter ook een groot voordeel met zich mee: vrijwel alles is naar wens in te richten bij maatwerk software.

Waar je bij reguliere software tegen limiterende factoren kan aanlopen komt dit bij maatwerk dus een stuk minder snel voor.

wat is maatwerk software

Waarom maatwerk software laten ontwikkelen?

Vandaag de dag bestaan er veel software systemen. Echter blijft de vraag naar maatwerk systemen toenemen. Je kan je afvragen of deze markt niet langzaam verzadigd raakt. In onze ogen is dit absoluut niet het geval. Goede maatwerk software kan je bedrijf namelijk verder helpen. Waar bestaande systemen te kort schieten en jouw bedrijfsvoering belemmeren kan je met een maatwerk systeem juist je bedrijfsvoering optimaliseren. 

Gebruiksvriendelijke software

Wat bij het ontwikkelen van een maatwerk systeem erg belangrijk is is de gebruiksvriendelijkheid. De gebruiker moet natuurlijk prettig met het systeem kunnen werken. De gebruiker maakt de hele dag al gebruik van software van grote partijen die vaak geoptimaliseerd is voor een prettige ervaring. Door deze ervaring te evenaren met een maatwerk systeem vergroot je de productiviteit van de gebruiker. 

Om in gebruiksvriendelijke software te voorzien hebben wij diverse UX specialisten die inzetbaar zijn tijdens het software ontwikkel proces.

Onze ontwikkelaars

Als je software laat ontwikkelen door Carthago, zijn onze ontwikkelaars betrokken bij het hele proces. Onze experts denken mee, komen met oplossingen en gaan alleen voor het allerbeste resultaat. 

Je kunt verwachten dat onze ontwikkelaars positief kritisch, betrokken en doelgericht zijn. Tijdens het hele proces blijven we graag in contact met de klant. Wij leveren met onze verschillende software diensten, softwareoplossingen waar organisaties blij van worden. Hierbij geldt afspraak is afspraak.

Onze User Experience specialisten kunnen samen met jou bepalen welke features de software moet krijgen op basis van de wensen en behoeften van jouw doelgroep. Vervolgens wordt er research gedaan naar hoe deze behoefte het beste vervuld kan worden. Er worden indien gewenst prototypes gemaakt die vervolgens uitvoerig getest worden. Op deze manier garanderen wij een prettige gebruikservaring met de software die wij ontwikkelen. 

Verschil tussen reguliere en maatwerk software

Expertise

Door de jarenlange ervaringen en de expertise van Carthago kunnen wij software maken voor bedrijven in vrijwel elke branche. Wij weten waar een goed softwarepakket aan moet voldoen en kunnen hierdoor daadkrachtig ontwikkelen. 

Efficient

Doordat de software op maat wordt ontwikkeld bevat het geen overbodige functies. Hierdoor werkt de gebruiker gemakkelijker met de software omdat hij er kan dan doen wat hij moet doen. 

Tijd

Wij nemen de zorgen rondom de software uit handen. Dit zodat jouw bedrijf zich kan focussen op haar eigen product of dienst en geen tijd kwijt is aan softwareontwikkeling of het onderhoud hiervan.

Gebruiker

Doordat onze maatwerk software wordt ontwikkeld met de wensen en behoeften van de  eindgebruiker hoog op de prioriteitenlijst kan jij met jouw onderneming echt het verschil maken voor de gebruiker van de software. Doordat jij net dat ene stukje service extra kan geven onderscheid je je van de concurrentie! 

De voordelen van maatwerk software voor jouw organisatie

  • Het helpt bij het verminderen van de tijd en kosten die nodig zijn om een specifieke taak uit te voeren. Dit doordat je de software volledig (op maat) is afgestemd op het uitvoeren van deze taak.
  • Het maakt het uitvoeren van taken mogelijk die voorheen niet mogelijk waren. Waar je bij reguliere software gelimiteerd bent tot de functionaliteiten waar de software over beschikt kan je bij maatwerk alles handmatig maken. Hierdoor worden bepaalde taken mogelijk gemaakt die dit voorheen niet waren.
  • Het digitaliseert werkzaamheden. 
  • Het verhoogt de efficiëntie en productiviteit van een bedrijf. Dit door de functionaliteiten optimaal op de werkzaamheden en de eindgebruiker af te stemmen.
  • De gebruikerservaring wordt verbeterd door de software aan te passen aan de specifieke wensen van de gebruiker.
  • Het helpt bij het verminderen van risico’s, zoals datalekken en naleving van wet- en regelgeving.
  • Het kan unieke concurrentievoordelen bieden voor een bedrijf. Dit doordat jij dankzij de maatwerk software bepaalde service wel kan verlenen, die concurrentie niet kan bieden.

Maatwerk software ontwikkeling volgens Carthago

Carthago kenmerkt zich door het leveren van een totaalpakket. Wij denken actief mee met onze opdrachtgevers en veranderen hierdoor dikwijls van leverancier in partner voor de lange termijn. Dit doordat wij alle expertise in huis hebben voor het maken van software waarmee jouw bedrijf naar het volgende niveau wordt gebracht! Om dit te realiseren geloven we enorm in de kracht van maatwerk. Zo vraagt vrijwel elke opdracht weer om een andere aanpak. Om hier optimaal op in te spelen werken wij niet alleen gedetacheerd maar ook door middel van co-development & op project basis. 

Co-Development

Co-development als passende oplossing voor kennis én capaciteit? Wanneer het om softwareontwikkeling gaat wil je misschien niet alles uit handen geven. Dat is meestal zeker niet het geval als je zelf ook goede IT-ers in huis hebt. Anderzijds mis je soms net de juiste expertise of de juiste hoeveelheid capaciteit om een project optimaal uit te voeren. Hoe mooi zou het zijn als jou eigen mensen optimaal worden ingezet en daarbij ook nog hun kennisniveau kunnen verhogen?

Detachering

Veel van onze activiteiten worden projectmatig uitgevoerd. De ict projecten voeren we uit op locatie van de klant of als inhouse project. De inhoud en omvang van onze projecten verschilt enorm, van eenvoudig tot uiterst innovatief en met een beperkte tot langere doorlooptijd. 

Projectmatig

Wij leveren verschillende expertise op tijdelijke basis, detachering is daar een voorbeeld van. Wij beiden expertise op het gebied van softwareontwikkeling, security, architectuur en cloud. Dit wordt uitgevoerd door stuk voor stuk hoogopgeleide en zichzelf continu verbeterende IT-professionals.

Software laten ontwikkelen in 5 stappen

Stap 1: Het doel van de software

De eerste stap is om helder te krijgen welke uitdaging je wilt oplossen met de software die je gaat ontwikkelen.  Het is belangrijk om dit goed voor ogen te hebben omdat het probleem dat opgelost moet worden en het doel van de te ontwikkelen software tijdens het hele proces centraal blijft staan.

Stap 2: De techniek

De tweede stap is om de techniek te kiezen. Wat voor software wordt het, is het voor web of voor mobiel, etc.? Vergeet hier vooral niet de doelgroep van jouw software in mee te nemen. Waar geven hun de voorkeur aan? 

Stap 3: Welke features moet de software krijgen?

Vervolgens bespreken de ontwikkelaars de benodigde features. Waaraan moet de te ontwikkelen software voldoen en welke voorwaarden moeten worden ingevuld? Ook hier speelt de doelgroep die uiteindelijk met jouw software gaat werken een hele grote rol. 

Stap 4: Het maken van wireframes

Als eenmaal duidelijk is wat er gemaakt moet worden, wordt de bouwtekening (wireframe) en het ontwerp gemaakt. Zo wordt voor iedereen precies duidelijk hoe het eruit komt te zien en kunnen eventuele aanpassingen makkelijk gemaakt worden.

Stap 5: Het ontwikkelen

Daarna kan het ‘echte werk’ beginnen, namelijk de daadwerkelijke bouw van de software. Als de daadwerkelijke software staat, testen de ontwikkelaars het nog uitgebreid, passen ze het eventueel aan en kan het live!

Zien wat maatwerk software ontwikkeling voor jouw bedrijf kan betekenen?

Geheel vrijblijvend tijdens een kennismakingsgesprek sparren over wat maatwerk software ontwikkelen voor jouw bedrijf kan betekenen? Onze specialisten denken graag met je mee voor een passende oplossing voor jouw bedrijf! 

Waarom Carthago ICT?

Wij stellen ons niet op als software leverancier maar als partner. Dit betekent voor ons dat wij actief met u meedenken. Het doorvragen en met een kritische blik meekijken is iets wat Carthago typeert.

Om dit te realiseren zorgen wij altijd voor een goede match tussen u als de klant en de experts van Carthago die voor u aan de slag gaan. 

Thuis in alle sectoren

Doordat wij niet alleen verschillende programmeertalen maar ook verschillende werkwijze hanteren zoals: Projecten, Detachering & Co-development kunnen wij opereren binnen vrijwel elk type bedrijf en elke sector. 

Wij hebben in de 23 jaar dat wij bestaan onze diensten ingezet voor een breed scala aan klanten. Hierdoor brengen wij binnen elke branche een stukje expertise en vakmanschap uw organisatie binnen. 

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Meedenken

Door actief mee te denken komen we samen tot de beste oplossingen.

Altijd dichtbij in de regio, een USP van Carthago ICT

Dichtbij

Kies je voor Carthago, dan kies je voor een partner die altijd dichtbij in de regio is.

Kennisborging

Dit vinden wij erg belangrijk. Zo kan je bedrijf te allen tijden door blijven gaan.

Partner

Om je bedrijf echt verder te helpen stellen wij ons op als partner voor de lange termijn.

In alle sectoren

Wij zijn in vrijwel elke sector actief. Met deze kennis blijf je voorop in jouw sector!

Leverancier van totaalpakket, een USP van Carthago ICT

Totaalpakket

Wij leveren niet alleen de software maar kijken ook mee naar de veiligheid, UX & architectuur.

Samen kijken of maatwerk software de oplossing is voor jouw organisatie?

We helpen je graag verder