Exception Twente bij Carthago ICT

Dinsdag 26 juni was Carthago gastheer voor Exception Twente(#exceptiontwente). Het doel is om kennis te delen als #softwareontwikkelaars onderling. We hebben 2 aansprekende Twentse bedrijven(SciSports en Homey) mogen ontvangen die iets over hun product en de techniek erachter vertelden.

Wouter Roosenburg(CTO) van SciSports nam ons vervolgens mee in de wereld van statistieken en neurale netwerken met zijn presentatie “Transforming the football industry using data, computer vision and AI”. Het bedrijf adviseert veel voetbalclubs en bijvoorbeeld de Belgische bond op het WK over speelstijlen, patronen en dergelijke. Uit veel bronnen haalt SciSports de informatie die relevant is om een advies over een aankoop of speelstijl van een speler te kunnen geven. Emile Nijssen (Co-founder) van Athom vertelt over Homey, een product dat in binnen- en buitenland al te koop is(oa bij Mediamarkt) en waarmee apparaten in huis gekoppeld kunnen worden aan een centraal aanstuurpunt(Homey). In de Homey zijn allerlei events en condities te configureren. Emile liet live zien hoe ze nieuwe mogelijkheden programmeren en hoe eenvoudig hij er voor zorgt dat als hij ’s ochtends wakker wordt, de gordijnen opengaan, het bad volloopt, een lekker muziekje gestart wordt en even later de koffie klaar staat.

Daar waar de statistieken nog veel verzameld worden door handmatig verzamelen is SciSports bezig met het product Balljames. Dit is een systeem met camera’s in voetbalstadions om dit verregaand te automatiseren. Ook dit systeem draait al bij meerdere voetbalstadions in Europa, waaronder ook bij een aantal Nederlandse voetbalclubs. Het systeem heeft een nauwkeurigheid van 99,99% en is daarmee zeer nauwkeurig. Artificial intelligence, machine learning en deep learning netwerken helpen om analyses te maken en verbanden te leggen. Erg interessant!

De opkomst was hoog en er werd nog lang nagepraat over deze interessante onderwerpen!
Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op. Houd ook de website van Exception Twente in de gaten voor nieuwe events.

 

Samenvatting:

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »