Arduino challenge

In de Twente regio zijn nogal wat bedrijven actief in de embedded wereld. Terwijl wij als bedrijf meer actief zijn in de web technologie wereld. Deze twee domeinen komen samen in bijvoorbeeld IoT. Om wat meer ervaring op te doen met embedded en de problemen waar je tegen aan kunt lopen hebben we een Arduino challenge georganiseerd in samenwerking met CloseSure. Voor deze challenge kregen de teams een auto die de beschikking had over een met een servo draaibare afstandssensor en 2 individueel bestuurbare DC motor voor het draaien en rijden. Met deze auto moesten de teams in zo kort mogelijke tijd 5 paaltjes zien om te rijden zonder de wanden van de arena te raken. Elk team betond uit een tester en twee ontwikkelaars.

De challenge trapte we af met een korte intro over de verbeteringen die al door gevoerd zijn aan de auto. Als basis is gebruik gemaakt van een “Avoidance tracking Motor Smart Robot Car” en uitgebreid met onder andere een:
* Snelheidssensor om het verschil in snelheid van de DC motoren te ondervangen
* Condensator om spanningsdipjes te voorkomen
* Extra batterijhouder

Na een korte speluitleg konden de teams aan de slag om hun auto voor te breiden op de uitdaging in de arena.

De auto’s moesten getest worden, waarbij helaas een auto gesneuveld is.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »