Het BeterBoek

Carthago neemt deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek”. Dit wordt gedaan voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het ZGT Ziekenhuis in Almelo & Hengelo.

Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Dat is zeker het geval voor jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

In het boek is ruimte om een eigen verhaal op te schrijven, zodat kinderen hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Het BeterBoek is en blijft dus eigendom van het kind. Op deze manier is de uitgave een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Het BeterBoek wordt nu gratis uitgereikt aan alle kinderen die opgenomen of behandeld worden!

Meer informatie over het boek is hier te vinden: https://www.meteau.nl/product/beterboek/

Samenvatting:

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »