Workshop User Experience design

“Het werkt toch, kritische gebruiker!”

− Altijd al wat willen leren over hoe je zorgt dat je applicatie niet alleen “werkt” (“Het werkt toch, kritisch gebruiker!”) maar ook gebruiksvriendelijk is?

− Leren te kijken door de ogen van een gebruiker om te voorkomen dat er frustraties ontstaan bij het gebruik van een door jou ontwikkelde applicatie.

− Naast het leren inleven in hoe een gebruiker denkt en wat voor functionaliteiten hij/zij nodig heeft (toptaken), gaan we in op het ontwerpen van effectieve en simpele schermen (wireframes).

Dit was op hoofdlijnen de inhoud van de workshop die onze UX designers Nadia en Famke hebben verzorgd voor onze ontwikkelaars. Er werd een case study uitgelegd waarna de aanwezigen in teams van 2 of 3 aan de slag gingen met het maken van persona’s. Een persona is een karakterisering van een grote groep gebruikers en representeert hun doelen en frustraties. De persona’s werden gepresenteerd en gezamenlijk zijn er functionaliteiten bedacht waarvan de persona’s blij zouden worden.

In het tweede deel van de workshop werd er uitleg gegeven over wireframes, een visuele gids van een scherm. Opvolgend werden er 1 tot 3 functionaliteiten uitgewerkt in wireframes. Dit leidde tot verrassende resultaten. Sommigen waren zo enthousiast dat ze zelfs een paper prototype hebben gemaakt van hun wireframes met toetsenbord en aanwijshand.

Auteur van deze blog:

Samenvatting:

Altijd al wat willen leren over hoe je zorgt dat je applicatie niet alleen “werkt” (“Het werkt toch, kritisch gebruiker!”) maar ook gebruiksvriendelijk is?

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »