Olifant, mascotte van Carthago!

Daar zit een verhaal achter wat een directe link heeft met Carthago, de beroemde hoofdstad van het Punische rijk en later de belangrijkste Romeinse stad in Noord-Afrika. De bekendste inwoner van het Carthaagse rijk was Hannibal, vooral bekend vanwege zijn tocht over de Alpen.  Met duizenden militairen en een groep olifanten viel hij Noord-Italië binnen. Het bleek een geniale zet, waardoor het ‘kleine Carthago’ het ‘grote Rome’ in het hart trof. Hannibal koos juist voor olifanten om de Alpen over te komen, het sterke karakter, fysiek groot en zachtaardig. Bij veel volkeren is de olifant nog altijd het symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en lange levensduur.

Dat past allemaal goed bij Carthago ICT, niet voor niks dat de olifant onze mascotte is. Er worden olifantenknuffels uitgedeeld voor de  pasgeboren baby’s van collega’s en zijn er op onze locaties in Oost en Midden olifanten schilderijen te bewonderen. Gemaakt door onze medewerkers, tijdens weekendjes weg. Het schilderij in Oost is gemaakt door collega’s tijdens het 20-jarig jubileumweekend in Meschede (Duitsland) en in Midden vorige maand tijdens ons weekendje weg in Nieuwersluis.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »