Welkom Guus Fisscher

Wat zijn je hobby’s?

Ik heb verschillende hobby’s, zo zing ik, als tenor in een vier stemmig a-capella koor, ben ik al 41 jaar zeer fanatiek en heel gezellig met een vriendenclub, biljart ik graag, vind ik het leuk om te koken. Vroeger ben ik bij het voetballen heel actief geweest, maar dat is nu vooral passief kijken, maar één keer per jaar toch nog de wei in, of liever gezegd de zaal.

Wat/waar heb je gestudeerd en waarom koos je voor die studie?

HTS Werktuigbouwkunde/Energietechniek, omdat ik techniek leuk vind. Vervolgens de lerarenopleiding Wiskunde, omdat ik dat voor mijn werk nodig was en het de enige optie was om in de avond te doen. Daarna nog de leergang Bedrijfskunde en ten slotte een master Kennis- en Informatietechnologie.

Hoe ben je bij Carthago terecht gekomen en waarom heb je voor Carthago gekozen?

Rob Lammers en Herman Welleweerd zijn ex-collega’s van mij. Via Rob kwam ik in contact met Carthago ICT. In eerste instantie niet met het idee om in dienst te komen, omdat ik over negen maanden met pensioen ga, maar eigenlijk wil ik ook na mijn pensioen nog wel even actief blijven, niet full time, maar drie dagen per week lijkt me prima. Bij Carthago kan ik het dicht bij huis houden, want ik woon in Oldenzaal, Carthago is een relatief klein en overzichtelijk bedrijf, met leuke collega’s en leuke projecten.

Ben je starter, junior, medior of senior?

Nog even senior, zou ik zeggen, daarna pensior.

Waar ga je mee beginnen binnen Carthago?

Als Enterprise Architect ga ik aan de slag met verschillende klussen. Voor VHD ga ik samen met Hinke een analyse uitvoeren op hun “MidOffice” systeem, dat technisch, maar waarschijnlijk ook functioneel end-of-live is. Verder ga ik samen met Hugo een aantal architectuurklussen voor de UT uitvoeren en uitwerken hoe we architectuur binnen Carthago een gezicht kunnen geven. Tot slot zijn we met met Cape collega’s een voorstel aan het uitwerken voor een logistiek bedrijf, “who shall not be named” vooralsnog, op het gebied van het inkoop-, voorraadbeheer- en order management proces met vergaande digitalisering en veranderingen in de werkwijze. De combinatie van werkprocessen, logistiek en IT vind ik ook wel een leuke uitdaging.

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »