Carthago ICT bezoekt Devoxx conferentie Antwerpen 🇧🇪

De 19de editie van Devoxx België vond plaats in de week van 10 Oktober, en natuurlijk waren we namens Carthago ook vertegenwoordigd bij deze meerdaagse conferentie in Antwerpen.

Devoxx conferentie Antwerpen is een week gevuld met talks van divers, lokaal en wereldwijd talent, waar de nieuwste en meest vitale inhoud uit de ontwikkelingswereld wordt geïntroduceerd. Denk hierbij aan sessies over Java, Cloud, Big Data, Beveiliging, Architectuur, Kunstmatige Intelligentie, Machine Learning, Robotica, Programmeertalen, Methodologieën en de Ontwikkelaars cultuur.

Aangekomen in Antwerpen, in een gezellig hotel midden in het centrum, is het gelijk duidelijk dat er een groot aantal software engineers is neergedaald in de meest bekende diamantstad van de wereld. De terrasjes zijn goed gevuld en her en der slingeren termen zoals “continues delivery pipeline” over de tafeltjes.

Een kijkje in de toekomst van AI research en Integrated AI.

De volgende ochtend begint voor ons de dag met een ontbijtje gevolgt door een openeningstalk gegeven door de founder van Devoxx en Alan Thomson. De laatste geeft ons een kijkje in de toekomst van AI research en Integrated AI. Een toffe leuke talk gevuld met veel mooie visuele voorbeelden van huidige implementaties binnen deze wereld.

Presentatie op sokken

Nadat we hierna hebben geluisterd naar Venkat, een briljante, op sokken presenterende, java Champion  begint ons programma van conference talks pas echt. Een van deze “tracks” die wordt aangeboden is de Java track. Een serie van talks die drie dagen overspant en zeer uiteenlopende materie behandeld. 

Aangezien alle talks geupload worden naar youtube en voor iedereen inmiddels toegankelijk is, zullen we niet te diep ingaan op de verschillende talks, wel kunnen we bepaalde talks uitlichten die erg opvielen door de interessante inhoud.

  • Een uitleg van José Paumard, met real-time code examples, van nieuwe java features in JDK17 to JDK19, zoals Sealed Types en Pattern Matching voor switch expressions.
  • Een advies voor de ontwikkeling van duidelijke en goed geimplementeerde API’s van Red Hat’s principiple engineer Mario Fusco, die speciaal in spidermanshirt de best practices uit de doeken doet
  • De demo’s die Rudy de Busscher geeft over microstreams. En hoe je data instances in JVM memory je database zijn, en dus je performance enorm wordt geboost
  • De vrolijke en simpel uitleg van Julien Topcu, die een uitleg geeft van OAUTH 2.1 zodat zelfs een gemiddelde project manager snapt waar het over gaat en waarom het nodig is.
 

Tussen al deze talks door is Devoxx een goede provider van ontbijt, goed verzorgde lunches en continue aangeboden softdrinks. De conferentie wordt gehouden in de cinestar van Antwerpen, waar de 8 grote zalen dienstdoen als conferentie zalen en de beneden verdieping wordt ingenomen door eet- en koffiestands en exhibition stands van sponsoren van devoxx. De sfeer is erg energiek en goed gedurende de conferentiedagen. Ook is het contact met andere developers makkelijk te leggen en besluiten we om woensdag- en donderdagavond de Antwerpse barretjes te verkennen.

Op vrijdag is de conferentie te einde en kan de auto worden gestart om aan de terugreis te beginnen, met het hoofd vol nieuwe ideeën en wetende dat alle informatie makkelijk nog een keer op te zoeken is via https://devoxx.be/ of het gekoppelde youtube kanaal. Bedankt Devoxx! 

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Devoxx conferentie Antwerpen

Wat is Devoxx? Devoxx is een jaarlijkse conferentie in België. Het is een community event door en voor developers. Deze 5 dagen durende conferentie is er voor bedoelt om met verschillende developers samen te komen. Tijdens deze samenkomst worden de nieuwste technieken besproken door inspirerende sprekers uit de sector. 

software naar een hoger niveau

Ook on the job blijven leren? Kijk eens bij onze vacatures!

Carthago ICT is een totaalleverancier op het gebied van Softwareontwikkeling, UX, Architectuur en IT Security.

Samenvatting:

Carthager Yvo heeft in 2022 de Devoxx conferentie Antwerpen bezocht. Over zijn ervaringen vertelt hij je graag meer in deze blog!

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »