Carthagers bezoeken Infobip Shift 2022 in Kroatië 🇭🇷

Medewerkers worden vanuit Carthago aangemoedigd om te investeren in de doorontwikkeling van hun kennis, en gelijktijdig de band met collega’s te versterken. Hiervoor is jaarlijks een budget beschikbaar om te besteden aan opleidingen en conferenties.

Drie van onze medewerkers hebben in september Infobip Shift bezocht in Zadar, Kroatië. Ze vertellen je hier graag meer over in deze blog!

Vrijdag begint de reis op een druk Schiphol: ruim op tijd komen Rico, Marijn en Jasper aan in Amsterdam om met het vliegtuig richting Split te vertrekken. Op het vliegveld in Split aangekomen halen ze hun huurauto op, waarna ze naar hun hotel in Zadar rijden. Nadat de drie even de tijd hebben gehad om zich op te frissen in het hotel, trekken ze de stad in om lekker te eten. Alle drie bestellen ze een pizza, en genieten ze van een cocktail. Dat belooft een terugkerende trend te worden deze reis.

De zaterdagmiddag begint goed met een drankje aan de beach bar in de haven van Sukošan. Daarna wordt er rondgekeken in de diverse havens, en het lokale winkelcentrum. Daarna wordt er heerlijk gedineerd bij een visrestaurant en ’s avonds wordt er genoten van de rust in de hottub en bespreken de heren alvast hun ideeën en plannen voor de conferentie. Zondag besluiten de heren een wandeling van zo’n 10km te maken en de watervallen in nationaal park Krka te gaan bekijken. Wat een prachtig zicht was dat!

Dag 1 – infobip: Hoe Sizzy is uitgegroeid tot wat het nu is, Resumable Applications, resource leaks binnen JavaScript & het toegankelijk maken van websites. 

Maandagochtend begon de dag goed met een kort openingspraatje gevolgd door de oprichter van Sizzy: Kitze. Hij vertelde over zijn ervaringen tijdens het maken van Sizzy en hoe het uiteindelijk is doorgegroeid tot het bedrijf dat het nu is. Na de lunch waren er veel interessante praatjes, waarbij onze Carthagers werden bijgeschoold in resumable applications (in een praatje over Qwik) door Misko van builder.io en de mogelijke manieren waarop resource leaks kunnen ontstaan in Javascript in een praatje door Ben Lesh. Na de cocktail pauze sloot Eva Ferreira de dag af voor onze mensen met haar praatje over fouten die mensen maken in hun poging websites toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Een zeer waardevol en leerzaam verhaal, waar de heren zeker wat mee kunnen in hun projecten! ’s Avonds was er een groot feest, georganiseerd door Rapyd, waar het bier en de frisdrank rijkelijk vloeiden, een goede afsluiter van een geslaagde dag!

Dag 2- infopib: Schalen van blockchain, high availability en disaster recovery, state synchronisatie, docker extensies en server less applicaties.

Met een lichte kater en net te weinig koffie stonden onze mannen dinsdag weer op tijd op de conferentievloer voor de opening van de tweede – en tevens laatste – dag. Deze begon goed, met praatjes over het schalen van blockchain en high availability en disaster recovery met Apache Kafka. Na de lunch was er ook genoeg te leren, met onderwerpen als state synchronisatie, docker extensies en serverless applicaties, gevolgd door een korte onderbreking om het vocht aan te vullen met cocktails. Hierna hebben de heren weer veel geleerd, ditmaal over idempotency en het managen van grote hoeveelheden Kafka topics en clusters door middel van Kafkistry. ’s Avonds was er wederom een afterparty waar veel te beleven was, georganiseerd en gesponsord door Aleph Zero.

Naast al deze leuke en leerzame praatjes was er voldoende mogelijkheid om te netwerken met collega’s van over de hele wereld, lokale ondernemers en partners en sponsoren van het evenement. Ook was Porsche dit jaar weer aanwezig, die onze enthousiaste jonge medewerkers maar al te graag wilden leren hoe je met hun auto’s moet omgaan. Na een demonstratie te hebben gehad van de terreincapaciteiten van een Porsche Cayenne mochten de heren plaatsnemen achter het stuur van de gloednieuwe Porsche Taycan welke was voorzien van volledig geblindeerde ruiten. Aan onze kanjers de taak om de auto te parkeren zonder uit het raam te kunnen zien. Daarna mochten ze nog even plaats nemen in een Porsche Boxter om deze zo snel mogelijk door een slalom-parcours heen te manoeuvreren, en te proberen eeuwige roem te veroveren. Je snapt natuurlijk wel dat deze drie heren geen seconde hebben getwijfeld over hun deelname aan dit programma.. 😉

Dag 3 – De terugreis

Woensdag was alweer de laatste dag van dit avontuur, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Na een luxe ontbijt in de haven van Zadar reden de mannen richting Split om de stad te verkennen. Na de prachtige gebouwen en haven van Split te hebben verkend, en nieuwe vrienden te hebben gemaakt, vertrokken ze gezamenlijk richting Kasjuni Beach om de reis af te sluiten met de laatste cocktails en heerlijk eten in de beach bar. Om 22:00 uur vertrok het vliegtuig richting Schiphol, en om 3:30 uur was de reis eindelijk afgelopen en lag de laatste Carthager weer veilig in zijn bedje. Wat een geweldige reis, en ervaring om nooit te vergeten!

software naar een hoger niveau

Ga jij volgend jaar met ons mee?

Rico, Marijn en Jasper nemen deel aan ons traineeship fullstack developer. Meer info hier over? Lees dan snel verder in de vacature!

Wie weet ga jij de volgend jaar ook op business trip! ✈️ 

Meer informatie over werken bij Carthago of het Traineeship? Onze collega Shila beantwoord graag al je vragen!

Carthagers bezoeken infobip shift 2022

Samenvatting:

Trainees Marijn, Jasper en Rico zijn als onderdeel van ons talent en expertise programma naar de Infobip Shift in Kroatië geweest. Je leest hun verslag van de trip in deze blog.

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »