Studentenproject: Saxion hogeschool

Regelmatig begeleiden wij studenten van de HBO ICT opleiding van het Saxion. De groep studenten zal gedurende een aantal weken in voorbereiding op hun stage aan de slag gaan met een vraagstuk van een externe opdrachtgever. Tijdens dit project werk je als student nauw samen met onze ervaren developers.

Deze projecten zijn altijd echte praktijk opdrachten die na afronding ook daadwerkelijk gebruikt zullen gaan worden. Een mooie aanvulling op je portfolio als beginnend software ontwikkelaar!

Broodjes bestelsysteem

Zo hebben saxion studenten ons broodjes bestel systeem ontwikkeld. Wanneer wij op ons kantoor broodjes bestellen willen wij dit graag gezamenlijk met alle collega’s kunnen doen.

Hierin is de uitdaging voor de studenten om een mobile friendly webapp te gaan bouwen met Microsoft Power Apps. Wij hebben de studenten gevraagd om tijdens dit proces kritisch naar Power Apps te kijken. Want wanneer gebruik je Power Apps en wanneer kies je voor high- code?

Deze vragen hebben we bij de deelnemende Saxion studenten neergelegd om tijdens de ontwikkeling te gaan onderzoeken! 

Crowd control project

Naast ons broodjes bestelsysteem zijn de studenten ook aan de slag voor een crowd control project.

Hier is namelijk behoefte om door middel van IOT apparatuur het aantal mensen dat een ruimte binnenkomt automatisch te tellen en registeren. Op basis van deze gegevens moet het vervolgens mogelijk zijn automatisch een signaal te versturen wanneer een bepaalde onder- of bovengrens is bereikt.

Het leuke aan deze opdracht is dat het hier echt om een totaaloplossing gaat van zowel hardware, software en infrastructuur in combinatie met gebruikersprocessen die in kaart gebracht moeten worden. 

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »