Dag in het leven van een IT trainee

Vanuit Carthago ICT organiseren wij inmiddels al meerdere jaren het traineeship fullstack developer. Tijdens dit traineeship maken wij voor starters en junioren de combinatie tussen leren en werken in de praktijk. Het grote voordeel voor de deelnemer is dat hij of zij direct in dienst treed en aan de slag gaat voor opdrachtgevers. Ondertussen volgt hij of zij het traineeship, een mooie start voor je carrière! 

Hoe ziet je dag er uit?

Wekelijks is er op vrijdag een terugkomdag voor alle trainees. Ons traineeship bestaat uit zeventig procent leren in de praktijk. Dit betekent dat je van maandag tot en met donderdag in de praktijk aan het leren bent! De overige 30 procent vind op de terugkomdag plaats. Deze bestaat voor twintig procent uit evalueren van de werkzaamheden en het handelen in de praktijk, en voor 10 procent uit trainingen. 

De terugkomdag

In de ochtend ga je aan de slag met de wekelijks terugkerende evaluatie en reflectie. Hier kijken we samen met de andere trainees hoe hun week is verlopen, waar ze tegenaan liepen en waar ze eventueel hulp bij nodig hebben.

In de middag volg je diverse trainingen. Naast de inhoudelijke vakkennis over zowel front als backend development ga je als trainee bij Carthago ook met enige regelmaat aan de slag met andere thema’s, zoals soft skills en scrum trainingen!

Een vakinhoudelijke training die gaat bijvoorbeeld over het Spring Framework. Hiervan doe je kennis op die je vervolgens direct weer in de praktijk kan gaan toepassen.

Beursbezoek

Ook een beursbezoek behoort tot de mogelijkheden. Als onderdeel van ons talent & expertise programma gaan Carthagers vaak naar beurzen en conferenties om kennis op te doen. Omdat je als trainee direct in dienst treed bij Carthago behoort dit ook voor jou tot de mogelijkheden! 

Zo zijn trainees Marijn, Jasper en Rico bijvoorbeeld tijdens hun traineeship naar de Infobip Shift in Kroatië geweest!

Ervaringen van trainees

Hoe het is om deel te nemen aan het traineeship? Dat vertellen trainees Jasper en Martijn je graag in deze video!

Het traineeship wat voor jou?

Wil jij ook voor jezelf een steile leercurve, binnen één jaar Fullstack Developer worden, is software development helemaal jouw ding en ben je net klaar met je IT-opleiding of ben je minder dan 3 jaar aan het werk? Het traineeship is een initiatief van Carthago ICT en eMagiz en biedt een uitdagende ontwikkelingsperiode, waarin de opgedane kennis tijdens de trainingsdagen én ervaring in de praktijk hand in hand gaan.

Meer informatie over het traineeship? Kijk dan eens op onze traineeship pagina:

Samenvatting:

Hoe ziet je dag er uit wanneer je deelneemt aan ons traineeship? We vertellen je er meer over in deze blog!

Gerelateerde berichten:

Het laatste nieuws:

Nieuws

Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd.

Verder lezen »
Nieuws

Welkom: Frank Reijns

Mijn naam is Frank Reijns, wonend in Enschede. Ik begin als Medior Consultant bij Carthago en heb een achtergrond vanuit de IT-audit en consultancy in

Verder lezen »
Nieuws

Carthago Open Darts Master

Een jaarlijkse gewoonte bij Carthago is ons Dart Toernooit: de Carthago Open Darts Master. Als onderdeel van ons actieve vitaliteit programma organiseren wij een dart toernooi tussen de vestigingen van ons bedrijf.

Verder lezen »