LAN Party

Bij Carthago maken we met enige regelmaat tijd voor een gezamenlijke hobby van veel collega’s: GAMEN. 

Tijdens de LAN Party komen veel Carthagers samen op ons kantoor met hun gaming setups om een hele dag lang te gamen. De dag bestaat uit veel (digitale) spellen en wordt traditiegetrouw afgesloten met een gezamenlijk diner (die vaak uit pizza bestaat 😉)

LAN Party

Waarom wij samen gamen

Het is een geweldige manier om tijd door te brengen met collega’s en vrienden, en het kan ook een aantal voordelen hebben. Hier zijn enkele voordelen van gamen met collega’s op een LAN-party:

  1. Teambuilding: LAN-parties zijn een geweldige manier om de teamgeest te versterken en de samenwerking tussen collega’s te verbeteren. Samenwerken om een gemeenschappelijk doel te bereiken, zoals het verslaan van een moeilijk level of het winnen van een wedstrijd, kan helpen om de banden tussen collega’s te versterken en de communicatie te verbeteren.

  2. Ontspanning: Gamen kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en stress te verminderen. Het kan ook helpen om de geest te verfrissen en de creativiteit te stimuleren. Een LAN-party is een geweldige manier om te ontspannen en plezier te hebben met collega’s.

  3. Netwerken: Een LAN-party kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en contacten te leggen. Het kan een geweldige manier zijn om nieuwe vrienden te maken en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.

  4. Competitie: Gamen kan ook een geweldige manier zijn om de competitieve geest te stimuleren. Het kan helpen om de motivatie te verhogen en de prestaties te verbeteren. Een LAN-party kan een geweldige manier zijn om de competitie aan te gaan met collega’s en vrienden.

  5. Technologie: Een LAN-party kan ook een geweldige manier zijn om nieuwe technologieën te ontdekken en te leren. Het kan een geweldige manier zijn om nieuwe games te ontdekken en nieuwe hardware en software te leren kennen.

Vorige edities

2024
4 Jan
1v1 me in Mario Kart

Bij Carthago nemen we onze potjes Mario Kart uitermate serieus. Je kan met 4 personen op een switch spelen... maar kenners weten dat je FPS dan gelimiteerd wordt tot 30 fps: onacceptabel! 

Daarom spelen we zoals hier op de foto op 3 switches met maximaal 2 personen per switch, zo blijft de FPS gewaarborgd op 60!

2023
12 november
Pizza LAN party 🥳

12 november was het weer tijd om onze gaming skills te laten zien en te genieten van een dag vol spanning en gezelligheid!

Het was een een geweldige dag vol games, lachen en natuurlijk heerlijke pizza's! 

Deze waren zelfgebakken door onze eigen ''Carthago pizza bakker'' Jorik! 🍕

2022
12 april
Zaterdag 9 april was het eindelijk weer zo ver!

Dit keer hadden team LAN & team Boardgame de handen in een geslagen om zowel on- als offline diverse spellen te spelen! Er was een leuke groep collega's aanwezig die bordspellen speelden en de groep gamers op de LAN was ook goed vertegenwoordigd. Dit alles natuurlijk onder het genot van diverse snacks (de toastjes met Heks'nkaas en de IKEA gehaktballetjes mochten hier natuurlijk niet ontbreken). Om zes uur was het tijd voor heerlijke pizza en daarna...  nog wat meer spelletjes natuurlijk! 

LAN

Voor de LAN party stonden er diverse games op de planning. Zo kon er worden geracet in FlatOut2, kon de imposter worden ontmaskerd in Among us en was het afsluitend tijd voor een ontspannen potje golf in Golf With Your Friends. 

Boardgames

Ook aan onze (sommige erg fanatieke) bordspel liefhebbers was gedacht! Ook zij hadden er voor gezorgd dat er een grote diversiteit aan spellen te spelen was. De spellen die onder andere zijn gespeeld: Dog Lover, De Crew, Deep sea adventure, Menara, Cat Lady, Beez & Juicy Fruit. Volgens onze bordspelfanaten zeker aanraders!

2021
9 november
Na 2 jaar online kon de Carthago LAN-party eindelijk weer fysiek op onze locatie in Hengelo worden gehouden.

 Afgelopen zaterdag hadden een kleine 20 Carthagers 12 uur lang de tijd om te laten zien (ook aan het thuisfront via Twitch) wie de beste gamers zijn.

De dag begon met de ouderwetse spellen Flatout 2 en Call of Duty 2, maar later op de dag werd er overgegaan op de nieuwere spellen, zoals Among Us en Counter-Strike: Global Offensive! Tijdens de corona periode hebben de gamers de tijd genomen om hun PC-kast flink onder handen te nemen. Personal touches, verlichting en speciale koelingen zijn ingezet om maar zo efficiënt, mooi en comfortabel mogelijk te kunnen gamen.

Dus de meest unieke apparaten kwamen voorbij zetten….met daarbij veel strijd, pizza’s en plezier. Nu zijn onze Carthagers weer aan het trainen om in maart 2022 te laten zien wie er dan het beste is!

12 oktober
Op vrijdag 15 oktober vindt in de Grolsch Veste in Enschede de eerste editie van WIRWAR plaats.

 Een gaming event voor studenten en bedrijven in Twente. Een prachtig initiatief om studenten en bedrijven met elkaar te laten kennismaken.

WIRWAR staat voor een wirwar aan kabels, waarin we genoeg hebben gezeten tijdens de lockdown. Tijdens de lockdown hebben we op het gebied van gamen ook genoeg tijd gehad om te oefenen en zijn we online wezen socializen, maar nu wordt het toch écht tijd om elkaar in het echt te zien.

WIRWAR is namelijk onderdeel van Stichting Talent IT en is een non-profit organisatie. Door de jaarlijkse LAN-party in de Grolsch Veste willen zij meer activiteit voor de IT en tech branche. Het doel van de LAN-party is om bedrijven en studenten een gezellige dag met gaming en borrels te bezorgen, vergroten van de zichtbaarheid van bedrijven in de regio en meer connectie met studenten.

Carthago is in ieder geval aanwezig en wij hebben er enorm veel zin in. Let’s game!

Recap:

We hebben (bijna) gewonnen.. 🙂

Afgelopen vrijdag vond de 1ste editie van WIRWAR – Gaming Festival Twente plaats. Carthago was niet alleen sponsor van dit sfeervolle én goed georganiseerde festival, maar we waren ook met gamende collega’s aanwezig. Old school games (Pong!) werden afgewisseld met o.a. Virtual Reality Formule1, consolegames en FIFA toernooi. En ja, we hebben gewonnen. Nou ja, bijna dan 🙂

Prima initiatief en uitstekend voor de studenten en IT bedrijven in de regio. Wij kijken nu al uit naar de tweede editie die volgend jaar plaats zal vinden.

Wat is een LAN Party?

Een LAN-party is een bijeenkomst van computerliefhebbers waarbij iedere bezoeker zijn eigen computer met monitor of laptop en andere toebehoren meeneemt om samen te gamen.

LAN-party’s duren vaak meerdere aaneengesloten uren, maar sommige zijn ook meerdere dagen lang. LAN-party’s zijn ontstaan in de jaren negentig, toen netwerkapparatuur betaalbaar werd voor consumenten.

De belangrijkste activiteit op een LAN-party is het spelen van computerspellen met twee of meer personen, dit is mogelijk door het netwerk dat de computers verbindt. Soms gebeurt dit in georganiseerde vorm, zoals een competitie waarbij prijzen te winnen zijn. Bij de grote LAN-party’s is de competitie het belangrijkst.

Op LAN-party’s komen sommige bezoekers niet alleen om te ‘gamen’ maar ook uitwisselen van ideeën over uiteraard de computer. Liefhebbers van Casemodden verzamelen zich ook vaak op LAN-party’s. Bij veel LAN party’s is het sociale aspect ook erg belangrijk en komen veel bezoekers meer voor de gezelligheid dan voor het spel.

Deelnemen aan onze LAN?

Bekijk onze openstaande vacatures!

 Copyright © 2023 Carthago-ICT – Sitemap – PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenCookies