Fiets naar je werk week

Fietsen is diep verweven in het DNA van Carthago, zo pakken diverse collega’s met enige regelmaat de fiets naar het kantoor, of de racefiets / mountainbike in hun vrije tijd. Ook organiseren wij als onderdeel van ons vitaliteit programma jaarlijks een fiets naar je werk week. Tijdens deze week stimuleren wij onze medewerkers zoveel als mogelijk de fiets te pakken, niet alleen naar het werk maar ook in hun vrije tijd. 

De gemaakte kilometers in deze week worden omgezet in een bedrag voor het goede doel: win-win!

Wat is het fiets-naar-je-werk event?  

In het kader van vitaliteit en milieu hebben we vanuit CAPE, eMagiz en Carthago een week georganiseerd waarbij iedereen (zoveel mogelijk) naar het werk komt op de fiets in plaats van de auto. Enerzijds ben je dan natuurlijk goed bezig met je eigen vitaliteit, anderzijds lever je ook nog een bijdrage aan een schoner milieu! Alle fietskilometers die deze week gemaakt zijn, zetten we om naar een mooi bedrag voor een goed doel.  

Fiets naar je werk week 2022 in beeld & cijfers:

Fiets naar je werk week 2023 in beeld & cijfers:

Fiets naar je werk week 2024 in beeld & cijfers:

Kom jij volgend jaar ons peloton versterken?

Solliciteer en maak kennis

Openstaande vacatures

Vorige edities

2024
Fiets naar je werk week 2024

𝐃𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐣𝐞 𝐰𝐞𝐫𝐤 𝐰𝐞𝐞𝐭 𝐳𝐢𝐭 𝐞𝐫 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐨𝐩!
Samen met CAPE Groep & eMagiz hebben we tijdens deze week zo veel mogelijk actieve minuten gemaakt! 🚴‍♂️🎾⚾️🏋️

Ook dit jaar telden namelijk alle sporten mee voor ons gezamelijke kilometer doel! Met deze kilometers hebben we geld opgehaald voor het sponsoren van onze collega Harmjan Oonk die deel gaat nemen aan de Alpe d'HuZes! ⛰️ (meer info hier over via de link in de comments)

𝐊𝐨𝐦 𝐣𝐢𝐣 𝐯𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐞𝐝𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐨𝐧𝐬 𝐩𝐞𝐥𝐨𝐭𝐨𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐫𝐤𝐞𝐧? 

 

2023
Fiets naar je werk week 2023

De jaarlijks terugkerende fietsweek is inmiddels een traditie die is uitgegroeid tot een groot sport evenement waarin we samen met onze partners CAPE Groep en Emagiz de strijd aan gaan voor het behalen van zoveel mogelijk kilometers. 

Vanaf dit jaar (2023) tellen ook de actieve minuten mee tijdens andere sportieve activiteiten zoals: parel, hardlopen, fitnessen etc.

De fietsweek is in 2023 heeft plaatsgevonden van: 22 t/m 26 mei. 🚴🏻‍♂️ 

Afgelopen jaar hebben we gezamenlijk 2063 kilometer gefietst. En dit jaar hebben we dit ruim overtroffen met: 10819 km !

Goede doel voor 2023: Alpe d’HuZes

Dit jaar steunen we met onze gemaakte kilometers de Alpe d’HuZes. 

2022
5 t/m 9 September
Fiets naar je werk week 2022
fiets naar je werkweek bij Carthago ICT

Na het grote succes van voorgaande edities hebben we ook dit jaar weer een fiets-naar-je-werk event georganiseerd bij Carthago! Dit jaar een tikkeltje anders, want waar de voorgaande edities vaak bestonden uit één dag hebben we dit jaar een hele week er voor uitgetrokken! Onder de Carthagers zijn een aantal serieuze fietsfanaten te vinden, dus voor hen was dit zeker geen probleem.

De fietsweek heeft plaatsgevonden van: 5 september t/m 9 september. 🚴🏻‍♂️ 

Wat ook anders was dit jaar is dat we het event samen hebben georganiseerd met onze partners CAPE Groep en eMagiz. Op deze manier hebben we nog meer kilometers weten te fietsen met z’n allen waardoor we in totaal: 2063 kilometer hebben gefietst in deze week!

 

Ook een fiets naar je werk week organiseren?

Wij hopen met onze actie zoveel mogelijk bedrijven aan te sporen om ons voorbeeld te volgen! Een fiets naar je werk week (of dag) is namelijk niet alleen goed voor het milieu en gezondheid, het is namelijk ook erg leuk om met een gezamenlijk doel bezig te zijn; zoveel mogelijk kilometers maken!

2021
March 30
Fiets naar je werk dag 2021

Ook bij Carthago zijn er diverse collega’s op de fiets gesprongen en hebben bij elkaar ruim 1000km gereden! Mooie tochten zoals van Amsterdam naar Enkhuizen, een ‘bezoektocht’ langs collega’s in de omgeving van Hengelo, rondjes Wierden, Hengelo en Hardenberg, langs het prachtige kasteel Twickel, naar kantoor vanaf Zutphen, Oldenzaal en Enschede. En hiermee is, via de landelijke organisatie, geld gedoneerd aan het project Cycling out of Poverty (CooP-Africa). Daarnaast geen last van files, goed voor het milieu, energiek op het werk, besparen op autokosten.

De volgende ‘fiets naar je werk dag’ zal in 2022 verspreid worden over een hele week om zo extra veel kilometers te kunnen maken. Carthago is dan zeker weer van de partij!

Goed gedaan Stan Schooten, Jop Hofste, Nadia Klomp, Herman Welleweerd, Jasper Sijgers, Jordy Nieuwenhuis, Björn le Fèvre, Edward Willemsen, Marten Meijboom, Albert de Graaf, Rob Emsbroek en Ronald Meijer.

2017
4 September
Team Carthago ICT fietst mee met de 100km Cycletour van de Ride for the Roses

Op zondag 4 september heeft het bedrijfsteam van Carthago ICT meegedaan aan de ‘Ride for the Roses’ in Twente. De Ride is opgezet vanuit het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) voor de strijd tegen kanker. Specifiek gaat de opbrengst van deze Ride in Twente naar het onderzoek naar de oorzaken van leukemie.

Carthago doet mee omdat we dit initiatief van harte ondersteunen en omdat dit initiatief past binnen ons gezondheidsbeleid: “Gezonder leven, fijner werken!”.

Samen hebben we de 100km cycletour gefietst. Het team bestond uit collega’s, klanten en vrienden.

Het werd een fantastische dag met veel aanmoedigingen langs de route. Samen hebben we bijna € 4.000,- aan opbrengst bij elkaar gebracht voor dit goede doel. Dank aan alle donateurs voor hun bijdrage namens John, Jop, Ed, Toni, Marco, Jan-Willem, Jan, Gerrit, Dick en Herman!

 

Waarom wij samen fietsen

Fietsen is een geweldige manier om zowel je lichaam als de planeet te helpen.

Fietsen verbetert de fysieke gezondheid: Regelmatig fietsen kan de fitheid van een persoon verhogen en het risico op obesitas, hartaandoeningen en diabetes verminderen. Het kan ook de spierkracht en het uithoudingsvermogen verbeteren.

Fietsen verbetert de mentale gezondheid: Fietsen kan ook de mentale gezondheid verbeteren door stress te verminderen en de stemming te verbeteren.  

Fietsen is milieuvriendelijk: Fietsen is een milieuvriendelijk alternatief voor autorijden omdat het geen uitstoot van schadelijke stoffen veroorzaakt. Het kan ook helpen bij het verminderen van de verkeerscongestie en de CO2-uitstoot.

Fietsen bespaart geld: Fietsen is een goedkope manier van transport omdat het geen brandstofkosten met zich meebrengt. Het kan ook helpen bij het verminderen van de kosten voor auto-onderhoud en -reparaties.

Fietsen is een sociale activiteit: Fietsen kan ook een sociale activiteit zijn die mensen samenbrengt en de gemeenschapszin bevordert . Het kan ook helpen bij het opbouwen van relaties en het vergroten van het sociale netwerk.

Door regelmatig te fietsen, kunnen mensen hun vitaliteit verbeteren en tegelijkertijd bijdragen aan een betere planeet. Het is daarom belangrijk dat bedrijven zoals Carthago ICT zich blijven inzetten voor het bevorderen van fietsen onder hun werknemers.

Meefietsen?

Bekijk onze openstaande vacatures!