Security audit

De Security Audit van Carthago ICT is een preventieve test van jouw cyber security.

Deze onafhankelijke evaluatie van jouw landschap wordt uitgevoerd door een ervaren cyber specialist. Deze specialist zal de huidige tekortkomingen in kaart brengen en presenteren in een overzichtelijke rapportage.

Security audit

Het belang van een security audit

Het preventief uitvoeren van een security audit wordt steeds belangrijker voor organisaties.

Er ontstaat namelijk steeds meer schade door gebrekkige online veiligheid.  Zo komen bijvoorbeeld datalekken steeds vaker voor met alle gevolgen van dien. Gegevens worden gestolen waardoor er financiële schade ontstaat, maar ook schade aan het imago.

Het is voor veel bedrijven lastig om de beveiliging op orde te krijgen. Hier is namelijk specifieke kennis en expertise over het beveiligen van applicaties en het testen hiervan voor nodig. Door een securityspecialist in te schakelen en een security audit uit te laten voeren kunnen problemen op het gebied van beveiliging worden voorkomen en opgelost.  

Waarom een security audit van Carthago?

Je kunt direct aan de slag met de concrete actiepunten uit de uitgebreide rapportage.

Bij Carthago wordt er voor elk project een vast aanspreekpunt en securityspecialist aangewezen.

Voorkom kostbare datalekken, hersteloperaties en juridische geschillen.

Creëer meer bewustwording in je organisatie rondom de cyber IT veiligheid.

Wat is een security audit?

Een security audit is een test die zich richt op alle aspecten rondom security. 

De tester maakt een analyse en een beoordeling van de security risico’s van een organisatie. Hij kijkt naar waar de lekken en gaten zitten in de beveiliging. Om een security audit uit te voeren kunnen verschillende security scans worden uitgevoerd. 

Hierbij kun je denken aan een pentest, vulnerability scan, netwerk scan of een (web) applicatie scan!

Als de expert deze scans heeft uitgevoerd wordt een duidelijk en uitgebreid rapport gemaakt over de bevindingen van de tester en geeft de tester advies over hoe deze aan te pakken. 

Voor elke situatie een passende audit

Pentest

Ben je bezig met een audit? Of wil je weten hoe vatbaar jouw systemen zijn voor bedreigingen van buitenaf? Check het met een pentest! Het doel van een pentest is om beveiligingsproblemen preventief op te sporen om deze vervolgens op te kunnen lossen.

Vulnerability scan

Wil je weten waar jouw zwakke plekken liggen in je online omgeving? Laat een vulnerability scan uitvoeren en beheer proactief je beveiligingsrisico's. Patch je kwetsbaarheden en bescherm jouw organisatie!

Netwerkscan

Heb je een complex netwerklandschap en wil je je landschap beter beveiligen tegen ongeautoriseerde apparaten en services? Dan is een netwerkscan precies wat jij nodig hebt!

(Web)applicatie scan

Sta jij op het punt van live gaan maar moet je (web)applicatie nog worden gecontroleerd op kwetsbaarheden in de code of configuratie? Dan helpen we je graag verder zodat je zo snel mogelijk veilig live kan!

Onze werkwijze

Wij helpen onze klanten om bewust te worden van de gevaren op het gebied van security. Onze experts zijn gedreven en ervaren in het uitvoeren van security testen. Hierbij is er sprake van de nodige creativiteit en toepassing van uiteenlopende methodieken. Na het uitvoeren van de test ontvangen onze opdrachtgevers een helder rapport. Daarin zijn de gevonden kwetsbaarheden beschreven. Voor elke kwetsbaarheid geldt dat er een advies voor een oplossing in het rapport vermeld staat. Bovendien is er sprake van een algemeen securityadvies met daarbij een duidelijke risicoanalyse. Indien gewenst kunnen wij ook de aanpassingen op ons nemen.  

Liever eerst wat meer info?

Je huidige IT security in kaart brengen?

Laat een security audit uitvoeren!