Email security

E-mail is in Nederland één van de meest gebruikte externe en interne communicatiemiddelen. We mailen met klanten, collega’s en delen aan de lopende band gevoelige informatie met elkaar. Je wil niet dat deze informatie in de verkeerde handen komt. Hoe meer we met elkaar mailen, hoe belangrijker email security wordt. Hoe veilig is jouw e-mail?

 

email security

Waarom email security?

Naast de technische veiligheid van email is het ook belangrijk dat gebruikers bewust zijn van de gevaren rondom email. Ook al is de technische email communicatie optimaal beveiligd, uiteindelijk kunnen de eindgebruikers alsnog een risico vormen. Wanneer een eindgebruiker zich niet bewust is van de gevaren die email met zich mee brengen, zou een eindgebruiker zomaar in een phishing mail kunnen trappen. Met alle gevolgen van dien. Carthago heeft op het gebied van email security verschillende diensten die hier mee kunnen helpen. Zo kan er bij een security scan gekeken worden naar de email instellingen, staan de beveiliging mechanismes op een security veilige manier ingesteld?

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Wat is e-mail security?

Zoals de naam al aangeeft, bescherm je met e mail security je mailbox. Dat is belangrijk, want je wil niet dat privé of belangrijke zakelijke afspraken opeens op straat komen te liggen. De meeste e-mailprogramma’s zoals Outlook hebben geen standaard beveiligingsmechanisme – en dat is natuurlijk zorgelijk.

Met e mail security beveilig jij je mailbox om veilig te mailen en de informatie van je email te beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • E-mail encryptie (het versleutelen van berichten met een gevoelige inhoud);
  • Het creëren van een beveiligde toegangspoort voor de mailserver;
  • Het onderwijzen van je werknemers over o.a. phising;
  • Testen van alertheid medewerkers met nep phishing mails.

Waarom is e-mail security belangrijk?

Uit security scans, uitgevoerd door Carthago, is gebleken dat nog niet veel bedrijven veilig mailen. Dat is gevaarlijk, want voor cybercriminelen is het hacken van je e-mail een eenvoudige klus.

Waarom wil je niet dat je mail gehackt wordt? Omdat je niet wil dat gegevens van klanten en collega’s bij cybercriminelen terecht komen. Hiermee kunnen ze zorgen voor een tijdelijke bedrijfsstilstand, kunnen ze geld wegsluizen en kunnen ze de gegevens van je klanten door verkopen aan louche partijen. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Tot in de ergste gevallen wel miljoenen euro’s aan schade (!).

Kortom: je e-mail beveiligen is belangrijk. Zeker wanneer je geen pottenkijkers wil in je mail of CMS. Je weet maar nooit wat een cybercrimineel ermee van plan is. 

Zo werkt e-mail security bij Carthago

De meeste cyberaanvallen beginnen bij een simpele phisingmail. Zo’n cyberaanval kun je dus al voorkomen met kwalitatieve email security van bijvoorbeeld Carthago.

Wat is phishing?

De term phising komt van het figuurlijk ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens van klanten, collega’s of andere mensen. Het is een soort van cybercriminaliteit die al bekend is bij het grote publiek, maar waar toch nog veel mensen intrappen. Phisingmails worden namelijk steeds geavanceerder en vooral oudere mensen kunnen deze mails haast niet van een echte mail onderscheiden.

Bij phising doet de cybercrimineel zich voor als een persoon bij een betrouwbare instantie zoals bijvoorbeeld iemand die werkzaam is bij de bank of de Belastingdienst. Aangezien de vormgeving van de mail erg lijkt op deze van de instelling in kwestie, is het aanlokkelijk om erop te reageren.

Bewustzijn

Eén van de onderdelen van e mail security bij Carthago is het creëren van bewustzijn over phising bij medewerkers. Het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van de gevaren die zulke mails met zich meebrengen en wat ze kunnen doen als ze zo’n phisingmail (denken) te krijgen.

Testen

Om dit te creëren sturen bij neppe phisingmails om je medewerkers te testen. Na deze test krijg je een rapport waarin inzichtelijk is gemaakt hoeveel medewerkers de neppe phishingmail ontvangen hebben, geopend hebben, de link hebben aangeklikt etc. Zo weet je precies hoe groot het probleem is in jouw organisatie. 

Deze security scan geeft je een goede indicatie van de technische beveiliging van het e-mailprogramma dat je gebruikt. Hieruit volgen ook stappen die jij (met behulp van Carthago) kan ondernemen om in de toekomst veilig e-mails te versturen naar je interne en externe contacten.

Steeds meer cyberfraude met interne e-mails

Dat kopt Business Insider eind augustus 2022. Uit onderzoek van het Amerikaanse FBI worden BEC-scams (Business Email Compromise scams) steeds populairder onder cybercriminelen. Hiermee maken cybercriminelen gebruik van de interne mails die jij naar collega’s stuurt. Ze speuren handig naar eerdere gedane betalingen via de mail en sturen je een ‘gehackte’ mail met dezelfde insteek. Zo vallen deze BEC-mails haast niet op in het normale interne mailverkeer en trappen collega’s sneller in de val. Dit is natuurlijk zorgelijk, zeker wanneer je als bedrijf veel betalingen normaliter via e-mail verwerkt. Des te belangrijker dat je tijdig investeert in e mail security. Met veilig e-mailen bespaar je zo veel geld.

Vraag hier een email security scan aan

Email security

  • E-mail encryptie (het versleutelen van berichten met een gevoelige inhoud);
  • Het creëren van een beveiligde toegangspoort voor de mailserver;
  • Het onderwijzen van je werknemers over o.a. phising;
  • Testen van alertheid medewerkers met nep phishing mails.

Over Carthago

Sinds 1999 is Carthago druk bezig om software te ontwikkelen waar we zoveel mogelijk klanten mee blij maken. Software maakt online handelingen immers een stuk makkelijker en daar dragen we graag een steentje aan bij. Met onze software helpen we je daarnaast met het beveiligen van je website zodat je veilig kunt mailen, scrollen en betalen via het web.

Actief meedenken, een USP van Carthago ICT

Meedenken

Door actief mee te denken komen we samen tot de beste oplossingen.

Altijd dichtbij in de regio, een USP van Carthago ICT

Dichtbij

Kies je voor Carthago, dan kies je voor een partner die altijd dichtbij in de regio is.

Kennisborging

Dit vinden wij erg belangrijk. Zo kan je bedrijf te allen tijden door blijven gaan.

Partner

Om je bedrijf echt verder te helpen stellen wij ons op als partner voor de lange termijn.

In alle sectoren

Wij zijn in vrijwel elke sector actief. Met deze kennis blijf je voorop in jouw sector!

Leverancier van totaalpakket, een USP van Carthago ICT

Totaalpakket

Wij leveren niet alleen de software maar kijken ook mee naar de veiligheid, UX & architectuur.