Softwareontwikkeling van Carthago ICT

Maatwerk software voor jouw bedrijf

Ontdek de mogelijkheden van softwareontwikkeling voor jouw bedrijf. 

Carthago ICT biedt maatwerk software voor het MKB, overheid en non-profitorganisaties. Wij helpen je om jouw ideeën om te zetten in een succesvolle applicatie.

Carthago ICT Softwareontwikkeling

Wat is softwareontwikkeling

Software ontwikkeling wordt ook wel software engineering of development genoemd. Dit is het ontwikkelen van op maat gemaakte software. En is een apart deelgebied binnen de ICT dat zich enkel en alleen bezighoudt met het ontwikkelen, testen en onderhouden van software.

Software ontwikkeling is de technologische overbrugging tussen de vraag of probleem in de praktijk en de oplossing hiervan in de vorm van een stuk software.

Op maat gemaakte software kan inzicht geven in data die voorheen niet zichtbaar of nog ongebruikt was. Dit zorgt voor een efficiëntere gebruikerservaring voor zowel de uitgever als de end-user.

Softwareontwikkeling volgens Carthago

De core business van Carthago ICT is software ontwikkeling op maat. Ben jij op zoek naar experts op het gebied van software ontwikkeling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Maatwerk software kan je projectmatig laten realiseren, in co-development of door middel van detachering.

Om jou en jouw bedrijf te voorzien van software waarmee niet alleen jij, maar vooral ook de eindgebruiker tevreden is hebben wij diverse user experience (UX) specialisten die inzetbaar zijn tijdens het software ontwikkel proces.

Onze User Experience specialisten kunnen samen met jou bepalen welke features de software moet krijgen op basis van de wensen en behoeften van de doelgroep. Vervolgens wordt er onderzoek gedaan naar hoe deze behoefte het beste vervuld kan worden.

Er kunnen als dat nodig is, prototypes gemaakt worden die vervolgens uitvoerig getest worden. Op deze manier garanderen wij een prettige gebruikservaring met de software die wij ontwikkelen.

Software ontwikkeling in 5 stappen

Stap 1
Het doel van de software

De eerste stap is om helder te krijgen welke uitdaging jij wilt oplossen met de software ontwikkeling. Het is belangrijk om dit goed voor ogen te hebben. Het probleem dat opgelost moet worden en het doel van de te ontwikkelen software moet tijdens het hele proces centraal blijven staan.

Carthago kan in de beginfase ook kijken naar de mogelijkheden binnen de bestaande software. Dit doen we doormiddel van een rendement scan. Met deze scan kijken we naar mogelijkheden om de functionaliteit en het gebruiksgemak te verhogen.

Stap 2
De techniek

De tweede stap is om de software ontwikkeling techniek te kiezen. Wat voor software wordt het, is het voor web of voor mobiel, etc.? Vergeet hier vooral ook niet de doelgroep van jouw software in mee te nemen. Waar geven zij de voorkeur aan?

Tijdens het software ontwikkeling proces wordt constant gekeken naar de functionaliteiten en hoe dit wordt vertaald naar de end-user.

Stap 3
Welke features moet de software krijgen?

Vervolgens bespreken de ontwikkelaars de benodigde features. Waaraan moet de te ontwikkelen software voldoen en welke voorwaarden moeten worden ingevuld? Ook hier speelt de doelgroep die uiteindelijk met jouw software gaat werken een hele grote rol.

Voor bestaande software ontwikkeling kan een broncode analyse toegepast worden. Dit levert een goed beeld op van de kwaliteit en functionaliteit van de bestaande maatwerksoftware.

Stap 4
Het maken van wireframes

Als eenmaal duidelijk is wat er gemaakt moet worden, wordt de bouwtekening (wireframe) en het software ontwikkeling ontwerp gemaakt. Zo wordt voor iedereen precies duidelijk hoe het eruit komt te zien en kunnen eventuele aanpassingen makkelijk gemaakt worden.

Voor bestaande software passen we eerst een design scan toe. Zo brengen we precies in kaart waar de huidige software niet meer aan voldoet.

Stap 5
Het ontwikkelen

Daarna kan het ‘echte werk’ beginnen, namelijk de daadwerkelijke bouw van de software. Als de software staat, testen de ontwikkelaars het nog eens uitgebreid, passen ze het aan waar nodig en kan de software echt live!

Softwareontwikkeling voor elke sector

Ons team bestaat uit 40+ Full Stack ontwikkelaars. Stuk voor stuk bezitten ze oneindig veel kennis op het gebied van C#, .Net, Java, PHP, Python Angular, React, Node.js en vele andere actuele tooling en frameworks. 

Wat uw project ook mag zijn, wij hebben de vereiste skills en jarenlange ervaring.

Werkwijze

Doordat wij niet alleen verschillende programmeertalen maar ook verschillende werkwijze hanteren zoals: projecten, detachering en co-development kunnen wij opereren binnen vrijwel elk type bedrijf en elke sector. 

Wij hebben in de 23 jaar dat wij bestaan onze diensten ingezet voor een breed scala aan klanten. Hierdoor brengen wij binnen elke branche een stukje expertise en vakmanschap uw organisatie binnen.

Softwareontwikkeling voor jouw bedrijf?

Software laten ontwikkelen wat voor jouw bedrijf?
Kom er achter tijdens een vrijblijvend adviesgesprek!

Nieuwsgierig en betrokken

Bovendien zijn wij nieuwsgierig en mogelijk nog belangrijker: wij zijn enorm betrokken bij onze klanten. 

We denken mee met de organisatie en gaan alleen voor het beste resultaat. Wij leveren met onze diverse software diensten, softwareoplossingen waar organisaties en bedrijven blij van worden. 

Hierbij geldt afspraak is afspraak. Dat vinden we bij Carthago namelijk belangrijk en is voor ons de standaard!

Waarom kiezen voor maatwerk softwareontwikkeling?

Waarom zou je kiezen voor software ontwikkeling? Er is toch genoeg prefab software waar je gebruik van kan maken?

Ja en nee, bestaande software kan zeker een hoop oplossen en wanneer de functionaliteit van deze software precies aansluit bij je wensen dan is er ook zeker geen reden voor software ontwikkeling op maat.

Echter schieten die functionaliteiten in de praktijk vaak tekort, of zijn pakketten enorm duur door de vele functionaliteiten waar je de helft niet van gebruikt.

Kortom, met maatwerk software ontwikkeling kan je dus:

Inspelen op wensen van de klant & jouw organisatie

Wij zien dat bestaande systemen vaak tekortschieten naarmate de vraag van jouw organisatie en/of die van je klant verandert.

Wil je echt het verschil kunnen maken en net dat extra stukje service kunnen leveren voor je klant? Je concurrent een stap voorblijven? Dan is maatwerk software ontwikkeling zeker een mooie stap om dit verschil te kunnen gaan realiseren!

Kostenbesparing

Bij bestaande systemen betaal je vaak een bepaald bedrag per maand of per jaar. In veel gevallen betaal je voor een pakket wat zeer compleet is, maar waarvan je in de praktijk maar een deel van de functionaliteiten gebruikt.

Dit is zonde want dit kost niet alleen meer geld maar leid ook af van de doelen die jij wil behalen met de software.

Wanneer je gebruik maakt van maatwerk software betaal je dus ook alleen voor de functionaliteiten die je daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

Inzicht in data

Bestaande software bevindt zich vaak in zijn eigen gesloten ecosysteem. Dit wil zeggen dat data van andere (misschien ook wel maatwerk) systemen vaak moeilijk tot niet te koppelen zijn. Hierdoor gebruik je vaak verschillende software waardoor de waardevolle data versplinterd in de verschillende systemen.

Wanneer je kiest voor maatwerk software ontwikkeling kan je de data uit al deze systemen laten samenwerken waardoor je tot nieuwe inzichten en functionaliteiten komt.

Onze ontwikkelaars

Bij de maatwerk software ontwikkeling van Carthago ICT, zijn onze ontwikkelaars betrokken bij het volledige proces. Onze experts denken mee, komen met oplossingen en gaan alleen voor perfectie. Je kan verwachten dat onze ontwikkelaars positief kritisch, betrokken en doelgericht zijn.

Gedurende het hele proces blijven we in contact met de klant. Wij leveren met onze verschillende software diensten, softwareoplossingen waar organisaties op kunnen bouwen.

Wil je met ons de uitdaging aangaan?

We helpen je graag verder

Veelgestelde vragen

Softwareontwikkeling is het proces van het ontwerpen, creëren, testen en implementeren van softwaretoepassingen.

Het omvat alle aspecten van het ontwikkelen van software, van het initiële concept tot het uiteindelijke product.

Agile softwareontwikkeling is een iteratief en incrementeel proces waarbij het ontwikkelteam nauw samenwerkt met de klant om snel werkende software te leveren.

Het proces is gebaseerd op flexibiliteit en aanpassingsvermogen en richt zich op het leveren van waarde voor de klant in plaats van op processen en tools.

De belangrijkste fasen in softwareontwikkeling zijn:

  • analyse
  • ontwerp
  • implementatie
  • testen
  • onderhoud

 

Tijdens de analysefase wordt de functionele en niet-functionele vereisten van de software bepaald. In de ontwerpfase wordt de software-architectuur en de technologie bepaald. Implementatie omvat het schrijven van code en het bouwen van het product. Testen is om te zorgen dat de software correct werkt en voldoet aan de vereisten. Onderhoud zorgt ervoor dat de software up-to-date blijft en eventuele fouten worden gecorrigeerd.

Er is geen “beste” programmeertaal voor softwareontwikkeling.

Dit omdat verschillende programmeertalen geschikt zijn voor verschillende taken en doelen.

Programmeertaalkeuze hangt af van de specifieke vereisten van het project, de voorkeur van het ontwikkelteam en de beschikbare middelen.

Maatwerk software heeft diverse voordelen t.o.v. bestaande software. Zo bepaal je zelf welke functionaliteiten de software wel, maar ook niet heeft. Door minder overbodige functionaliteiten is de software sneller en makkelijker in gebruik. 

Hierdoor kan maatwerk software zorgen voor een hogere productiviteit, maar ook een concurrentievoordeel; dit doordat jij bepaalde dienstverlening wel kan aanbieden, die je concurrent niet kan realiseren. 

Meer over dit onderwerp lees je in onze blog: Maatwerk vs. standaard software (de voor- en nadelen)