UX Expert review

Een user experience expert review brengt de gebruiksvriendelijkheid van jouw huidige software in kaart.

Bezoek jij graag een website of app die lastig te gebruiken is? Wij in ieder geval niet! In deze expert review toetsen wij het product aan de hand van een lijst met usability criteria. Hier rolt een overzicht uit hoe gebruiksvriendelijk de software écht is. Samen met de expertise van onze UX designers kom je tot een lijst met concrete bevindingen die direct kunnen worden opgepakt.

Waarom een UX expert review?

De gebruiksvriendelijkheid van software heeft een grote impact op de manier waarop gebruikers jouw product zien en hoe graag ze het product gebruiken. Door de gebruikerservaring te optimaliseren zullen gebruikers efficiënter te werk gaan en met een positieve ervaring bij jouw software terugkomen. Met deze laagdrempelige UX expert review krijg je direct inzicht in de belangrijkste pijnpunten. Een mooi startpunt om gebruiksvriendelijke software te gaan ontwikkelen!

Een UX review is wat voor jou als.. 

 • Je  een beeld wilt krijgen van de gebruiksvriendelijkheid van jouw website of app
 • Je wilt weten of, en zo ja; waar er grote knelpunten zitten voor gebruikers
 • Je concreet advies wil over welke stappen je kunt zetten voor een betere gebruikerservaring
 • Je op zoek bent naar een startpunt om de gebruikerservaring van jouw product te verbeteren
expert review UX carthago ict

Intake

Hier verzamelen we benodigde informatie met betrekking tot de review

De review

Tijdens de review doorlopen we verschillende schermen van jouw applicatie

Rapport

Onze bevindingen presenteren wij in een overzichtelijk rapport. Dit geeft jou inzicht in wat beter kan.

UX Expert review

Wat is een UX expert review?

Een expert review bestaat uit een review door een UX specialist van Carthago ICT.

Deze review toetst de gebruiksvriendelijkheid van jouw website, applicatie of software. Hiermee krijg je inzichtelijk hoe gebruiksvriendelijk jouw online omgeving is. Dit inzicht is de eerste stap naar het verbeteren van je gebruiksvriendelijkheid. 

Op zoek naar een UX expert review kan je ook de termen design review of  usability review tegenkomen. Een UX expert review verschilt van deze twee in het feit dat de review rekening houdt met industrie standaarden. Een design review is daarentegen een review die zich beperkt tot alleen het design, en dus een stuk minder UX minded is. 

Tijdens de review beoordeelt een UX specialist van Carthago jouw (mobiele)website, intranet, applicatie, backoffice systeem, software etc. aan de hand van vaste principes m.b.t. gebruiksvriendelijkheid. Deze principes, ook wel heuristieken genoemd zijn een vaste set waar men gebruiksvriendelijkheid mee in kaart kan brengen en kan toetsen. Deze heuristieken worden logischerwijs aangevuld met kennis uit voorgaande reviews, eigen ervaringen en gebruikersonderzoeken. 

UX expert review door Carthago ICT

Bij Carthago zijn we gespecialiseerd in UX design. We zullen in de huid van de gebruikers kruipen en kritisch naar jouw product kijken. Hoe gaat het precies in zijn werk? Vooraf zal er een korte intake plaatsvinden (ongeveer een uur) waarin we je meer informatie geven, de sessie inplannen en voorbereidingen treffen. In de review sessie (ongeveer een uur) zullen onze UX experts samen met jou de verschillende schermen van de applicatie of website doorlopen. Aan de hand van een lijst met usability criteria krijg je een rapport over de gebruiksvriendelijkheid van uw product en geven we direct advies op welke punten je het product kan verbeteren.

"We hebben samen met Carthago een app ontwikkeld die niet alleen visueel erg mooi is maar ook nog eens erg gebruiksvriendelijk"

UX Expert review in de praktijk

Bij 4PS en Be-Sync kwam een nieuwe aanvraag binnen voor het ontwikkelen van applicatie voor het registreren van te plegen onderhoud in huurwoningen. Hierbij zagen de developers van 4PS en Be-Sync dat het optimaliseren van de gebruikerservaring voor deze applicatie extra belangrijk was. Een extra uitdaging was het feit dat bouwbedrijven en installatiebedrijven, vaak in opdracht van woningcorporaties, vaak beperkt de tijd hebben per woning. Daarom is het belangrijk een oplossing te ontwikkelen die voor alle medewerkers eenvoudig is in gebruik. Ook was er in de huidige situatie spraken van veel handmatig administratief werk. Ten slotte wordt de app gebruikt op locatie, dus in het huis of gebouw dat beoordeeld wordt.

Het doel voor deze opdracht was dus het ontwikkelen van:

 • Een app die gebruiksvriendelijk is
 • Een app waarmee snel gewerkt kan worden, en dus geen onnodige stappen bevat
 • Een app waarvoor weinig administratie en/of technische kennis bij komt kijken
 • Een app die gebruikt kan worden op verschillende externe locaties

 

Om een app te maken die aan deze eisen van de opdrachtgever voldoet hebben de developers van 4PS en Be-Sync onze UX designer Nadia geraadpleegd voor een UX expert review. Samen met de ontwikkelaars van 4PS en Be-Sync is zij op zoek gegaan naar hoe er een app gemaakt kan worden met een korte time-to-market die eenvoudig is in gebruik en volgens de verwachtingen van de gebruiker.

Om dit te realiseren is er gekozen voor de vorm van vier reviewsessies van twee uur, zodat de ontwikkelaar van Be-Sync zelf aan de slag kon met de UX feedback. Zo wordt de opgedane kennis direct in de praktijk toegepast en vormt deze een goede basis voor toekomstige projecten die 4PS &  Be-Sync voor hun klanten aangaan.

UX Expert Review aanvragen voor jouw organisatie?

Hoe gebruiksvriendelijk is jouw website, app of andere online omgeving nou echt? Dit zelf beoordelen is net als de slager die zijn eigen vlees keurt. Je zult zelf vrij snel tevreden zijn met je UX. Je weet immers hoe het werkt omdat je het zelf hebt gebouwd. Door dit extern te laten toetsen doe je altijd nieuwe inzichten op die je zelf nog niet waren opgevallen. 

Kortom, een expert review door Carthago gaat jou verder helpen! Laten we vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken!

Wat je kan verwachten

 • Intake, meer informatie m.b.t. de review, benodigde voorbereidingen treffen voor de review sessie.
 • De review sessie, we doorlopen samen de verschillende schermen van jouw applicatie/software/website. 
 • Rapport, deze geeft jou inzicht in de gebruiksvriendelijkheid en de punten die verbeterd kunnen worden. 
 
Output: inzicht in de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker van jouw software/applicatie/website. Met deze inzichten kan je direct aan de slag om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten.