Co-development

Co-development als passende oplossing voor kennis én capaciteit?

Wanneer het om softwareontwikkeling gaat wil je misschien niet alles uit handen geven. Dat is meestal zeker niet het geval als je zelf ook goede IT-ers in huis hebt. Anderzijds mis je soms net de juiste expertise of de juiste hoeveelheid capaciteit om een project optimaal uit te voeren.

Hoe mooi zou het zijn als jou eigen mensen optimaal worden ingezet en daarbij ook nog hun kennisniveau kunnen verhogen?

Co-development door Carthago

De opdrachtgever bepaalt tijdens de samenwerking altijd hoeveel capaciteit er nodig is en wij passen ons daarop aan. Een goede fundering is hierbij zeer belangrijk. Indien nodig kunnen wij hier advies over geven. De tools en de werkwijze moeten worden besproken voor een goed lopende samenwerking. Binnen projecten is de opdrachtgever niet gebonden aan een vaste hoeveelheid af te nemen uren in een bepaalde periode. Dat biedt de klant de beste effiency en alle ruimte voor het optimaal benutten van de eigen capaciteit. Mochten er bij de opdrachtgever andere prioriteiten ontstaan binnen het team van eigen medewerkers, dan wordt dit snel opgevangen door het team van Carthago. Het team van Carthago bestaat altijd uit experts die beschikken over de juiste expertise. Onze experts zijn positief-kritisch en durven verantwoordelijkheid te nemen, door te vragen en mee te denken met de opdrachtgever binnen diverse opdrachten. Zo bereiken wij de beste oplossingen.

Wat is co-development?

Co-development is een hybride samenwerkingsvorm waarbij een klant en leverancier vloeiend samenwerken en optimaal gebruik maken van alle aanwezige expertise en capaciteit van beide partijen. Een optimale combinatie voor bijvoorbeeld softwareotwikkeling in eigen beheer gecombineerd met uitbesteden. Met als uitgangspunt dat de opdrachtgever zoveel mogelijk zelf doet en Carthago aanvullende expertise levert om het compleet te maken.

Meer over co-development

Ontwikkelen op basis van co-development brengt diverse voordelen met zich mee voor jouw organisatie. De voordelen die Carthago voor jou kan realiseren bespreken we in onze blog: ”De 5 voordelen van co-development”. 

Co-development inzetten voor jouw uitdaging?

Laten we samen naar de mogelijkheden kijken!